Βόμβα για Καμμένο από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής

Θα πρέπει να πάει υποχρεωτικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είχε προσπαθήσει να τον "καλύψει" η Τασία Χριστοδουλοπούλου

- Υποχρεωτική η ακρόαση Καμμένου για την Σαουδική Αραβία λέει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής

- Η Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε προσπαθήσει να "καλύψει" τον Καμμένο, αρνούμενη την ακρόαση

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακρόαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

 

Αυτό, παρά το γεγονός ότι είχαν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπογραφές που στοιχειοθετούν το εκ του Κανονισμού της Βουλής θεμελιωμένο δικαίωμα της μειοψηφίας με βάση το οποίο η μειοψηφία μπορεί να καλεί όποιο πρόσωπο επιθυμεί αν έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές των 2/5 των μελών της επιτροπής.

 

Κατέρρευσε με πάταγο η κυβερνητική απόπειρα να εμποδιστεί η ακρόαση

 

Η νεότερη εξέλιξη είναι ότι η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην οποία απηύθυνε σχετικό ερώτημα η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, διατυπώνοντας επιφυλάξεις ως προς την αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρει ότι τα μέλη της μπορούν να καλούν όχι μόνο υπουργούς και υφυπουργούς αλλά και κάθε δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο πρόσωπο μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην πολυσέλιδη απαντητική επιστολή σημειώνεται ακόμη, ότι οι επιτροπές ασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το ερώτημα διατυπώθηκε μετά από το αίτημα των κομμάτων της Επιτροπής να κληθεί ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση αυτή. Η ΝΔ ζητά να κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.κ. Καμμέμος και Βίτσας, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος.

 

Το βίντεο με όσα είχαν συμβεί με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι προστατεύει τον Καμμένο.