Ζάεφ: Ο Κοτζιάς πιέζει την Ε.Ε. υπέρ της ΠΓΔΜ, σαν να ήταν δική του χώρα

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί τηλεφωνικές επαφές κάθε μέρα και ασκεί πιέσεις σαν να ήταν δική του χώρα», σημείωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

 

 

Σε συνέντευξή του στο στο Kανάλι 1 των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ θα εγκρίνει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

 

«Είμαι σίγουρος πως η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή και μάλιστα με ποσοστό από 75% έως 85%, καθώς τα συγκεκριμένα ποσοστά είναι ανάλογα με αυτά των πολιτών που επιθυμούν την ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

 

 

Μάλιστα τόνισε ότι στην πραγματικότητα οι πολίτες της πΓΔΜ δεν έχουν τίποτα να επιλέξουν στο δημοψήφισμα αλλά να επικυρώσουν ότι θέλουν η «Μακεδονία» να καταστεί μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

 

Ερωτηθείς για τη θέση της Γαλλίας που εκφράζει ενστάσεις στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν η θέση της Γαλλίας να οφείλεται σε κάποιες διαφορές στο εσωτερικό της χώρας ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την προσπάθεια που κάνει τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και πολύ περισσότερο ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις κατά της πΓΔΜ. 

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί τηλεφωνικές επαφές κάθε μέρα και ασκεί πιέσεις σαν να ήταν δική του χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

 

 

Τέλος, δήλωσε πως θα παραιτηθεί  από τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα δεν περάσει στο επικείμενο δημοψήφισμα.