Απίστευτος καυγάς Μαργαρίτη - Πολάκη σε ανάρτηση του Μπίστη!

Μία ανάρτηση του Νίκου Μπίστη ήταν αρκετή για να ξεκινήσει διαδικτυακός καυγάς μεταξύ του Θόδωρου Μαργαρίτη και του Παύλου Πολάκη στο facebook για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και την ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπίστης σημείωσε:

 

«Ένα συν και ένα πλην για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο.

 

Παρακολούθησα με προσοχή και τις δυο παρεμβάσεις του Μιχάλη Κατρίνη στην Βουλή. Διάβασα και την χτεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Είδα και αναρτήσεις εδώ μέσα στελεχών  του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όπως του φίλου και συντρόφου Θόδωρος Μαργαρίτης.

 

Το θετικό, που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι δρόμοι συνάντησης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη έχουν κλείσει. Ας μην το υποτιμούμε αυτό, πριν λίγο δεν ήταν αυτονόητο και όλοι γνωρίζουμε ότι στο εσωτερικό του κόμματος αυτού υπάρχουν δυνάμεις του πάλαι ποτέ αντιΣΥΡΙΖΑ Μετώπου προσανατολισμένες στην συνεργασία με την ΝΔ. Από την άλλη – για να έρθουμε στο αρνητικό- καταγράφεται μια τραβηγμένη από τα μαλλιά προσπάθεια συμψηφισμού , σε κάποιες αποστροφές λόγου ακόμα και εξίσωσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχίας μαζί με μια δόση μικρομεγαλισμού ( μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε σταθερότητα κλπ). Το « εύρημα»  ότι μέχρι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε  το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ως δυνητικό πρόθυμο εταίρο και δεκανίκι  της ΝΔ, απλώς δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Επι δυο τουλάχιστον χρόνια ο Τσίπρας και το σύνολο των στελεχών του κόμματος σταθερά και επίμονα αναφέρονται στην προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης και της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Οι αναφορές στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, δεν παρελθοντολογούμε, με κάθε τρόπο ρίχνουμε το βάρος μας στο μέλλον και στην αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων. Είναι κατανοητή , λοιπόν, η ενόχληση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία όταν ακούει ατεκμηρίωτες κατηγορίες, ενόχληση που καταγράφηκε στο διαδίκτυο. Εγώ παρα ταύτα προτείνω να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Η δυναμική των πραγμάτων δεν μπορεί να ανακοπεί. Τα εμπόδια είναι δυνατόν να ξεπεραστούν. Ελπίζω οτι οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα κατανοήσουν οτι ο δρόμος των ίσων αποστάσεων εξυπηρετεί την συντηρητική παράταξη και σε καμμία περίπτωση αυτούς. Ότι η αυτονομία του κόμματος τους δεν κινδυνεύει από την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης . Αντιθέτως ισχυροποιείται. Εμείς πάντως δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε ένα γιώτα από την πολιτική μας. Τώρα που εμφανώς αποδίδει.»

 

 

Στην παραπάνω ανάρτηση απάντησε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης τον οποίο άλλωστε ανέφερε ο Μπίστης στα γραφόμενα του, όμως το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο παιχνίδι τον Παύλο Πολάκη γράφοντας τα εξής:

 

«Φίλε και σύντροφε Νίκο και εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Επειδή ευτυχώς δεν έχει βγει ο Πολάκης να δώσει “χείρα βοηθείας” στον Κυριάκο με κάποια χοντράδα του. Επειδή η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ανοησίες περί χούντας. Επειδή όλη η Αντιπολίτευση με σύνεση και χωρίς κραυγές ασκεί την κριτική της. Το βλέπω μισογεμάτο, αφού μερικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν με αφορμή την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ότι η Δεξιά δεν είχε κλείσει μία παρασκηνιακή συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όπως έγραφαν επιτιθέμενοι ακόμα και στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

Τώρα είναι ώρα κοινοβουλευτικού συντονισμού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική».

 

 

Το σχόλιο είδε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος δεν το άφησε αναπάντητο γράφοντας από την πλευρά του το συγκεκριμένο σχόλιο:

«Θόδωρος Μαργαρίτης τωρα τα είδα….Ψάχνεις και συ όπως τα Ακροδεξιά κνώδαλα, διασπειροντας ΨΕΜΜΑΤΑ να σου πω κάνα γαλλικό για να ψηλώσεις κάνα πόντο, έτσι δεν είναι; Δεν θα σου πω ,δεν αξίζεις! Και για να μη σου μένουν αμφιβολίες ούτε σένα ούτε του Μπίστη:

Η λυση στο πρόβλημα της χώρας είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και αυτό θα γίνει».

 

Το τελευταίο αυτό σχόλιο προκάλεσε νέα απάντηση του Μαργαρίτη ο οποίος παρομοίωσε τον Πολάκη με τον Κουτσόγιωργα.

«Παυλος Πολακης Για να μιλήσω στο ίδιο ύφος, ένα έχω να σου πω: Κατέβα από το καλάμι σου!! Οι Αριστεροί και οι Κομμουνιστές δεν ήταν Ποτέ ψωνάρες, ούτε είχαν στυλάκι “χιλίων καρδιναλίων”. Αγωνίζονταν πάντα για τις πιο πλατιές συμμαχίες και αναζητούσαν πλατιές συμπράξεις ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων. Εσύ, μπορείς να παριστάνεις τον Μένιο Κουτσόγιωργα. Και να ονειρεύεσαι αυτοδυναμίες. Αλλά θα μείνουν μόνο για τον ύπνο σου!!Πού θα πάει θα το καταλάβεις!!»