Διεθνής κατακραυγή για το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη για το Αφγανιστάν

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ την Κυριακή και ετοιμάζονται να αναλάβουν και πάλι τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν. Οι αντάρτες δήλωσαν, από το προεδρικό μέγαρο που έχουν καταλάβει, ότι σύντομα θα κηρύξουν το νέο «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν».

 

Στην Καμπούλ επικρατεί πανικός αφού χιλιάδες κάτοικοι τρέχουν να εγκαταλείψουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς το διεθνές αεροδρόμιο όπου εκτυλίσσονται σκηνές χάους. 

 

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, έσπευσε να σχολιάσει τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τον αντίκτυπο που θα έχουν στις ζωές των Αφγανών γυναικών με το ακόλουθο tweet: 

 

 

 

 

(μτφρ. Την ημέρα που ο φιλελεύθερος-νεοσυντηριτικός ιμπεριαλισμός ηττήθηκε μια για πάντα, οι σκέψεις του ΜέΡΑ25 βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Η αλληλεγγύη μας πιθανότατα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτές αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε, τουλάχιστον προς ώρας. Κουράγιο αδελφές μας!)

 

Το περιεχόμενο αλλά και ο τόνος αυτής της ανάρτησης συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος αποδοκιμαστικών σχολίων από χρήστες του twitter τόσο εντός, αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας.

 

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια που συγκέντρωσε η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο κύριος όγκος των σχολίων προέρχεται από χρήστες του εξωτερικού.