Έλενα Ακρίτα κατά Facebook: Πώς γίνεται μέσα σε μία νύχτα να έχουν φύγει 262.000 άτομα από τη σελίδα μου;

Με μία ανάρτησή της στο facebook, η Έλενα Ακρίτα τα "βαζει" με την ίδια την εφαρμογή και αφήνει υπονοούμενα για τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται από το Μέσο Κοινωνικής Διτύωσης σχετικά με τους ακολούθους της. 

 

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα κατηγορεί το facebook γιατί μέσα σε μία νύχτα, όπως η ίδια λέει, από τους 263.733 ακουλούθους έπεσε στους 9.500, ενώ βάλλει και κατά των συνεχόμενων μπλοκαρισμάτων που γίνονται στις αναρτήσεις της. 

 

Καταλήγει γράφοντας: "Για να αποφύγω το χακαρισμα έχω αλλάξει άπειρες φορές κωδικούς".

 

Προφανώς, η ραγδαία αυτή μείωση των ακολούθων οφείλεται είτε σε κάποιο πρόβλημα του facebook είτε σε κάποια privacy settings του Μέσου, αλλά όλη αυτή η διάσταση κάποιου είδους συνομωσίας ή χακαρίσματος προσφέρει άφθονο γέλιο. 

 

 

Στις ίδιες θεωρίες συνομωσίας αναφέρθηκε και με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε: "Στο fb σήμερα διεγράφησαν μαζικά ακόλουθοι από λογαριασμούς που ενοχλούν το Μητσοτακεικο !!!"

 

 

 

 

 

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

"Με κίνδυνο να διαγράψουν τον λογαριασμό μου θα το γράψω. Χτες τα μεσάνυχτα είχα 263.733 ακουλούθους. Σήμερα το πρωί 9.500 χιλιάδες.

 

 

Μπορούν εκεί στο Facebook να μας εξηγήσουν ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ 262.000 ΑΤΟΜΑ;

 

 

Αλγόριθμος; Σοβαρά τώρα;

 

 

Για να μη μιλήσω για τα συνεχή μπλοκαρίσματα. Ακόμα κι εκείνο που μπλοκάρουν ανάρτηση μου, ζήτω επανεξέταση και μου ζητούν συγγνώμη και λίγη ώρα αργοτερα με ξαναμπλοκαρουν για την ίδια ανάρτηση.

 

 

Αλγόριθμος; Σοβαρά τώρα;

 

 

Τόσο πολύ λοιπόν ενοχλεί η φωνή μου;

 

 

Υ.Γ, Για να αποφύγω το χακαρισμα έχω αλλάξει άπειρες φορές κωδικούς."