Έντονες αντιδράσεις στο twitter για τον τίτλο μιας είδησης της ΕΡΤ για τα εμβόλια

Στη συνέχεια έσπευσαν να τον αλλάξουν

Μια ανάρτηση της ΕΡΤ έγινε η αφορμή για τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών του twitter.

Συγκεκριμένα, η είδηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γερμανία και την Ιταλία παρουσιάστηκε στο site και τα social media της ΕΡΤ με τον τίτλο "Εμβολιασμός με το στανιό σε Γερμανία και Ιταλία"

 

 

Η φράση με το στανιό ήταν η αφορμή για μια σειρά από αρνητικά σχόλια, με τους χρήστες του twitter να κατηγορούν την ΕΡΤ ότι υποκινεί θεωρίες συνομωσίας κατά των εμβολίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μετά τις αντιδράσεις, στην ΕΡΤ έσπευσαν να αλλάξουν τον τίτλο του άρθρου, χωρίς πάντως να σβήσουν την προηγούμενη ανάρτησή τους

 

Η είδηση που δημοσίευσε (και) η ΕΡΤ λέει πως η Γερμανία πρόκειται να υιοθετήσει έναν νόμο την επόμενη εβδομάδα, βάσει του οποίου τα νηπιαγωγεία θα είναι αναγκασμένα να ενημερώνουν τις αρχές στην περίπτωση που οι γονείς δεν τους δώσουν επαρκή στοιχεία ότι έχουν ενημερωθεί από τον παιδίατρο τους για τον εμβολιασμό των παιδιών τους:  

«Οι γονείς που αρνούνται να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ως και 2.500 ευρώ, βάσει του νόμου που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου.  

Οι κανονισμοί για τον εμβολιασμό έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αυστηροί σε όλη την Ευρώπη, όπου η μείωση της ανοσοποίησης του πληθυσμού έχει προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών όπως η ιλαρά, η ανεμοβλογιά και η παρωτίτιδα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).   "Κανείς δεν μπορεί να σταθεί αδιάφορος μπροστά στο γεγονός ότι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από την ιλαρά", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέε στην εφημερίδα Bild. "Γι' αυτό τον λόγο κάνουμε αυστηρότερους τους κανόνες για τον εμβολιασμό", εξήγησε.  Οι Γερμανοί ωστόσο δεν κατέχουν τα πρωτεία της επιβολής του εμβολιασμό. Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα είναι πλέον υποχρεωτικός, αφού αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν ότι η μείωση του ποσοστού εμβολιασμένων παιδιών προκάλεσε επιδημία ιλαράς, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εφέτος, αριθμός περίπου δεκαπλάσιος σε σχέση με το 2015.»