Χαμός στο Twitter με τα fake news για τη δεμένη καρέτα - καρέτα

«Viral» στο Διαδίκτυο έγινε σήμερα ο ισχυρισμός ότι μία χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο, για να την δει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.

Η είδηση, αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες, όπως οι tribune.gr, altsantiri.gr, voicenews.gr, tvxs.gr, documento.gr, zoosos.gr (αρχική πηγή του ισχυρισμού, που τελικά τον ανασκεύασε). 

Πολύ γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα και το ψευδές του πράγματος.

Δείτε το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η χελώνα μπλέκεται μόνη της στο σχοινί αλλά πολύ γρήγορα απελευθερώνεται και φεύγει.

 

 

Για το θέμα με τη «δεμένη» χελώνα έκανε δηλώσεις και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου, αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Και προσέθεσε: «Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».

 

 

Ωστόσο αυτό που ακολούθησε στο twitter δεν έχει προηγούμενο.