Λύτρας σε Πολάκη: κ. Υπουργέ κάποιοι μπερδεύτηκαν

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση εκτυλίχθηκε στο Twitter μεταξύ του επιδημιολόγου Θεόδωρου Λύτρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 

 

Ο επιδημιολόγος αναρτώντας την ενημερωμένη μελέτη του για τη θνητότητα στην Ελλάδα των διασωληνωμένων με COVID19 ασθενών, ανέφερε και τα σημαντικότερα ευρήματα από αυτήν ειδικά σε ό,τι αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ασθενείς. 

 

Στο σχόλιο του επιδημιολόγου πως "εάν κάποιος έχει την ατυχία ΗΔΗ να νοσεί βαριά παρά τον εμβολιασμό, είναι η ποιότητα της περίθαλψης που καθορίζει τις πιθανότητες που έχει για να ζήσει. Εκεί δε παίζει περαιτέρω ρόλο ο εμβολιασμός, όπως είναι λογικό και προφανές", απάντησε ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τα εμβόλια πως δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους, αφού ανέφερε: "Γιατί του έτυχε αυτή η ατυχία;; Αφού το εμβόλιο είναι «τρομερά αποτελεσματικό να προφυλάσσει από τη βαρειά νόσο»!!! Δεν έτυχε,ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!!!"

 

 

Την σκυτάλη πήρε ο επιδημιολόγος, ο οποίος ανάρτησε ένα απλό σχεδιάγραμμα για να γίνει κατανοητό το πως λειτουργούν τα εμβόλια γενικά, με μία μάλλον δεικτική απάντηση προς τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: "Κε υπουργέ ετοιμαζόμουν μόλις να ανεβάσω αυτό το σχεδιάγραμμα σε απάντηση κάποιων σχολίων που διάβασα τριγύρω, γιατί φαίνεται κάποιοι μπερδεύτηκαν, και ίσως έτσι το κατανοήσουν. Μιας όμως και μου κάνατε την τιμή, το ανεβάζω για σας. Εσείς σίγουρα το κατανοείτε".