Ο Κυρίτσης διαφωνεί και με το "παρών" στις αμυντικές δαπάνες: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει καταψηφίσει μετά βδελυγμίας

"Ποζεράδικο και πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα"

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, με μία ανάρτησή του στο Twitter σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, θέλωντας να σχολιάσει το αμυντικό πρόγραμμα της κυβέρνησης καθώς και τη μη καταψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Προϋπολογισμό. 

 

Ο Γιώργος Κυρίτσης έγραψε χαρακτηριστικά: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει καταψηφίσει μετά βδελυγμίας τις αμυντικές δαπάνες.Το αμυντικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ΕΠΟΠ βύσματα και ένα ανερμάτιστο, αντιφατικό, λογικής προ 40ετίας, ποζεράδικο και κυρίως πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που δεν καλύπτει τις αμυντικές ανάγκες της χώρας".

 

 

 

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν την αύξηση των δαπανών για την άμυνα στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού.

 

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και την ύφεση λόγω της πανδημίας, η Αθήνα επιλέγει να πενταπλασιάσει τις αγορές όπλων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία.

 

 

Οι αντιδράσεις  για την ανάρτηση του Κυρίτση ήταν άμεσες και πολλές και οι χρήστες στο Twitter δεν μπορούσαν να αφήσουν την ανάρτηση να περάσει ασχολίαστη.

 

Ενδεικτικά, κάποια σχόλια: