Πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίνει λίστα με ονόματα δημοσιογράφων

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην Πρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής Κωστής Παπαϊωάννου ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook λίστα με ονόματα δημοσιογράφων που υποτίθεται έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις.

 

Μία ανάρτηση που αναπαρήγαγε και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σε απάντησή της στον Πάυλο Πολάκη για το ποιοι δημοσιογράφοι "πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν".

 

 

 

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση μίας τέτοιας λίστας, αφού θυμίζει λίστα προγραφών και συνιστά στοχοποίηση των δημοσιογράφων, με κάποιους να απαντούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Πόσω δε μάλλον από έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι έχει ασχοληθεί επισταμένως με τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

 

 

Μάλιστα η λίστα με τα ονόματα συνοδεύεται από ειρωνικά σχόλια του Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος αποκαλεί τους δημοσιογράφους «μελισσούλες στο Μαξίμου» και προσθέτει ότι με το διορισμό τους «εξαγοράστηκε η ειδησεογραφική τους υποταγή και σιγή».

 

 

Ο Κωστής Παπαϊωάννου στην ανάρτησή του γράφει αναλυτικά ονόματα δημοσιογράφων, που, όπως λέει, έχουν διοριστεί στον κρατικό τομέα, ενώ αναφέρει πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα από γραφεία υπουργών, διοίκηση ΕΡΤ, ΑΠΕ.

 

Η ανάρτηση του Κωστή Παπαϊωάννου:

 

«Μελισσούλες στο Μαξίμου: Πελώνη, Πιπίνης, Τσιόδρας, Βλαστάρης, Μητρόπουλος, Χούκλη, Παναγιωταρέα, Παπαστάθης, Ευθυμίου, Ζαμπούκας, Μαριόλης, Ταχιάου, Κανέλλης, Παπαναγιώτου, Ψαριανός και άλλοι δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι", ων ουκ έστι αριθμός, στον κορμό του επιτελικού κράτους. Οι περισσότεροι εντοιχισμένοι σε καινοφανείς, νεόδμητες ειδικές θέσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού. Μια κυψέλη όπου ζουζουνίζουν δημιουργικές μελισσούλες.

Ακολουθούν γραφεία υπουργών, διοίκηση ΕΡΤ, ΑΠΕ. Και όσοι έχουν εκμαυλιστεί από τη λίστα Πέτσα….»