Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Το γραμματικό λάθος στο πανό που ξεσήκωσε τα social media

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια.

 

Οι ομοσπονδίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από το υπουργείο, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

 

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

 

Οι εκπαιδευτικοί, επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία Κεραμέως για την αναμετάδοση μαθημάτων, εκφράζοντας ισχυρές επιφυλάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ τονίζουν τον αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ρύθμισης.

 

 

Τις εντυπώσεις, ωστόσο, έκλεψε ένα πάνο των συλλόγων Π.Ε, της ΕΛΜΕ και του συντονιστικού αναπληρωτών το οποίο... περιείχε λάθος!

 

Στο πανό αναγραφόταν "Απέσυρε τώρα, νομοσχέδιο (ν)τροπολογία", βάζοντας αύξηση στο ρήμα "αποσύρω", ενώ στην προστακτική είναι γνωστό πως δεν παίρνει αύξηση.

 

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τα social media, όπου πολλοί έσπευσαν να το σχολιάσουν: