Πολίτης καταγγέλλει ότι τον έλεγξαν 7 αστυνομικοί επειδή τράβηξε φωτογραφίες την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα!

Υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να τις σβήσει από το κινητό του γιατί «απειλήθηκε» με προσαγωγή

Πολίτης καταγγέλλει ότι τον έλεγξαν 7 αστυνομικοί επειδή τράβηξε φωτογραφίες την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα!

Άλλο ένα δείγμα αυταρχικής συμπεριφοράς…
Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Διομήδης Σπινέλλης υποστηρίζει πως υποχρεώθηκε να σβήσει από το κινητό του το υλικό, διαφορετικά «απειλήθηκε» με προσαγωγή

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά επτά αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν προκειμένου να ελέγξουν έναν πολίτη στο κέντρο της Αθήνας μέρα-μεσημέρι, που υπέπεσε στην ύποπτη κίνηση να σηκώσει το κινητό του και να φωτογραφήσει την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες, στην διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Πατησίων, στο σημείο όπου ομάδες αγνώστων ανά… τακτά χρονικά διαστήματα δρουν ανενόχλητες και πυρπολούν τρόλεϊ και το κατήγγειλε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ και πρώην γγ πληροφοριακών συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, στο λογαριασμό του στο facebook.
Τελικά ο καθηγητής υποχρεώθηκε να σβήσει από το κινητό του το υλικό, αφού υπέστη μια σειρά ερωτήσεων εξακρίβωσης στοιχείων και με την «απειλή» της προσαγωγής να αιωρείται, ενώ το έργο αυτό είχαν αναλάβει τρεις άνδρες με πολιτικά από την Ασφάλεια, τέσσερις δικυκλιστές της αστυνομίας και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης!
Ο πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, που είναι τώρα καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αφέθηκε… ελεύθερος μετά από 20 λεπτά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διομήδη Σπινέλλη:
Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου (!) για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού. Παράλληλα πεζοί και αυτοκίνητα συνωστίζονταν στις διαβάσεις, αφού η τροχονόμος είχε κόψει την κάθετη προς την λεωφόρο Πατησίων κίνηση. Θεώρησα το θέαμα και την ώρα του συμβάντος ενδιαφέροντα. Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα;
Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας, δείχνοντάς μου αστραπιαία κάτι που υποθέτω πως ήταν υπηρεσιακή ταυτότητα. (Δεν με άφησαν να κρατήσω τα στοιχεία τους.) Με ρώτησαν τη δουλειά κάνω, μου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής. Έκανα αυτά που μου ζήτησαν, μια και άφησαν να εννοηθεί ότι διαφορετικά θα ακολουθούσαν διαδικασία προσαγωγής και εγώ δεν είχα καιρό για χάσιμο. Παρ’ όλα αυτά, η διαδικασία κράτησε περίπου 20 λεπτά. Στο χρόνο αυτό ήρθαν στη διασταύρωση για να βοηθήσουν το έργο των ανδρών της Ασφάλειας άλλοι δύο ή τέσσερεις δικυκλιστές της αστυνομίας, και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο (υποθέτω) αστυνομικούς πλήρωμα. Συνολικά ασχολήθηκαν μαζί μου τουλάχιστον επτά άτομα.
Την ίδια στιγμή στο πλαϊνό τετράγωνο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχιζόταν ανενόχλητα το υπαίθριο παζάρι λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων «μαϊμού» που δίνει στο ίδρυμα μια άθλια τριτοκοσμική εικόνα ενώ παράλληλα στερεί το χρεοκοπημένο μας κράτος από φόρους, τέλη και δασμούς. Την προηγούμενη νύχτα, στον ίδιο δρόμο, άγνωστοι είχαν ληστέψει και πυρπολήσει ένα περίπτερο. Χθες βράδυ, κοντά στο καμένο περίπτερο, πυρπόλησαν τρία τρόλεϊ από τα όλο και λιγότερα που κυκλοφορούν (http://www.kathimerini.gr/…/fwtia-se-tria-trolei-e3w-apo-to…). Την ίδια ώρα άλλοι κατέστρεφαν σε σταθμούς ΗΣΑΠ τα εκδοτήρια εισητηρίων και τα ακυρωτικά μηχανήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες μας να ορθοποδήσουν.
Δυστυχώς, η αστυνομία φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να προστατεύει την εκάστοτε εξουσία, αλλά όχι τη δημόσια περιουσία ή τον φορολογούμενο μεροκαματιάρη.
 
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});