(Έγγραφα) Προκλητικές δαπάνες δεκάδων χιλιάδων για τον φωτογράφο του Τσίπρα

Διαμονή στο Hilton Manhattan με 850 ευρώ τη βραδιά και απευθείας αναθέσεις που αγγίζουν τις 20.000 ευρώ

(Έγγραφα) Προκλητικές δαπάνες δεκάδων χιλιάδων για τον φωτογράφο του Τσίπρα

Προκλητικές δαπάνες και απευθείας αναθέσεις για τον προσωπικό φωτογράφο του Πρωθυπουργού αποκαλύπτονται από έγγραφα στη Διαύγεια. 
Διαμονή στο Hilton Manhattan με 850 ευρώ τη βραδιά και απευθείας αναθέσεις που αγγίζουν τις 20.000 ευρώ

Μόνο για τη διαμονή του στη Νέα Υόρκη (στο ξενοδοχείο Manhattan Hilton Garden Inn Midtown East) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε με 5.100 ευρώ, αφού η καθεμία από τις 6 διανυκτερεύσεις του φωτογράφου στοίχισε 850 ευρώ!
Δείτε ολόκληρο το έγγραφο για τις δαπάνες του Ελβετού φωτογράφου του Πρωθυπουργού στο ταξίδι στη Νέα Υόρκη εδώ
Όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, η (επιπλέον της αμοιβής του) αποζημίωση για κάθε μέρα που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό σε ταξίδι στο εξωτερικό είναι 75 ευρώ.
 

Από άλλα έγγραφα της Διαύγειας, προκύπτουν απευθείας αναθέσεις για την αμοιβή του Αντρέα Μπονέτι. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε ένα από αυτά, η δαπάνη ορίζεται στο ποσό των 19.980,00€, τη στιγμή που το όριο της απευθείας ανάθεσης είναι 20.000€

Σε αντίστοιχο έγγραφο για το ένα 8μηνο μέσα στο 2015 είχε αποφασιστεί δαπάνη ύψους 14.800€

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν σε μία τέτοια περίοδο περικοπών να δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ μόνο για τον φωτογράφο του Πρωθυπουργού.
Επίσης μένει έκθετο το Μαξίμου στους ισχυρισμούς του ότι το ταξίδι στην Κούβα στοίχισε λίγο πάνω από 20.000 ευρώ, αφού όπως προκύπτει σε κάθε ταξίδι υπάρχουν υπέρογκα έξοδα για διαμονές και αποζημιώσεις για όσους συμμετέχουν στις αποστολές.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});