Άδωνις: Ιστορική ευθύνη να νικήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και στελεχών της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

Ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος ανέφερε πως η μοναδική τίμια κυβέρνηση που δεν έβαλε το χέρι στο μέλι μετά το 1974 είναι η κυβέρνηση της αριστεράς με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για την ιστορική ευθύνη που έχει παρουσιαστεί ώστε να παταχθεί η καταστρεπτική ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, κάτι που είναι πλέον δυνατόν χάρη στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών εξευτέλισε την έννοια της αριστεράς:

 

«Δεν αντέχει σε καμμία σύγκριση ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό. Στην Ελλάδα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.»

 

Και πρόσθεσε με νόημα:

 

«Και προσέξτε γιατί έχουμε εμείς αυτήν την ιστορική ευθύνη. Γιατί σε όλη τη Μεταπολίτευση ποτέ δεν είχε η Ελλάδα τέτοια ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτήν την ιδεολογική καταστροφή. Την ευκαιρία μας την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διακυβέρνησή του. Ο ελληνικός λαός πριν τον Τσίπρα, όταν άκουγε ότι κάποιος είναι αριστερός τον έβλεπε με σεβασμό και δέος. Μετά τον Τσίπρα φτύνει τον κόρφο του. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε γι’ αυτό επιμένω στα ιδεολογικά ζητήματα.»

 

Τέλος υπογράμμισε:

 

«Αυτή μας η ιδεολογική μας επικράτηση, η επικράτηση των φιλελευθέρων ιδεών όπως αποτυπώθηκε στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Ελληνικό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την Fraport, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Υπερταμείο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δηλαδή ως κυβέρνηση όλα αυτά που έβριζε, ότι έκανε καλές σχέσεις με τους Αμερικάνους, έκανε όλα αυτά, αυτή είναι η μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση. Πάνω σ' αυτήν πρέπει να χτίσουμε γιατί αυτή η επικράτηση δεν πρέπει να έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά για να μπορέσει να έχει ο λαός μας για πολύ μακρό διάστημα ευημερία, ευνομία και τάξη.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/458108179136475