Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την απόφαση του ΣτΕ με καρέκλα και χωρίς

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλει εφάπαξ στους συνταξιούχους μέσα στο 2020, τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την συγκεκριμένη απόφαση.

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε σε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικώς για να διεκδικήσουν αναδρομικά που αντιστοιχούν πέραν της κυρίας σύνταξης.

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταργεί διά νόμου αυτά τα οποία δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

 

Η κα. Αχτσιόγλου είπε συγκεκριμένα:

 

«Το χειρότερο είναι ότι μέσα στην ρύθμιση λέει ότι από την στιγμή που θα σας καταβάλω αυτά τα κουρεμένα, μετά οι αξιώσεις σας αποσβένονται. Δηλαδή λέει ουσιαστικά ότι εγώ δια νόμου σας καταργώ αυτά τα οποία δικαιούστε και τα οποία εκρίθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι τα δικαιούστε.»

 

Η κα. Αχτσιόγλου στις 6 Νοεμβρίου 2018, ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το εάν εκτιμά ότι θα δοθούν τα αναδρομικά, απάντησε ότι θεωρεί απίθανο να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, βάσει της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τότε τα εξής:

 

«Αν εκτιμώ από τη δικαιοσύνη πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση; Δε θέλω να προκαταλάβω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά με αυτά τα δεδομένα που σας περιέγραψα από την απόφαση - πιλότο του Συμβουλίου της Επικρατείας και την συμμόρφωση, ή μάλλον καλύτερα, τη θεσμική αναμόρφωση που έγινε από την παρούσα κυβέρνηση από το 2016 και εντεύθεν, δε μου φαίνεται πολύ πιθανό να ευδοκιμήσει αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου και στους επόμενους βαθμούς.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1755016354639533