Αλεξιάδης: Αποδυναμώνονται τα νησιά μας με τη μεταφορά αρμάτων μάχης

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για τη μεταφορά των απαρχαιωμένων σοβιετικών αρμάτων BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία με την ταυτόχρονη απόκτηση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 τα οποία μπορούν να εκτελέσουν τις αποστολές τους στο σύγχρονο πεδίο μάχης, προστατεύοντας τη ζωή του πολύτιμου προσωπικού του Πεζικού που θα βρίσκεται μέσα σε αυτά σε περίπτωση πολέμου.

 

Μολονότι είναι πλέον φανερό τοις πάσι η ανεπάρκεια και η παντελής έλλειψη γνώσεων για αυτό το σοβαρό ζήτημα, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν έπρεπε πραγματοποιηθεί η συμφωνίας ανταλλαγής Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης διότι αποδυναμώνεται η άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε για την άμυνα της Ελλάδος κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

 

«Έγινε μια κίνηση μεταφοράς αρμάτων μάχης από τα νησιά στην Ουκρανία, λάθος κατά τη γνώμη μας» δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που συμμετείχε στην συζήτηση επισήμανε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως κανένα οπλικό σύστημα δε φεύγει από τα νησιά δίχως πρώτα να αντικατασταθεί από άλλο οπλικό σύστημα και μάλιστα καλύτερο.

 

Μάλιστα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να ισχυρίζονται ότι αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας.

 

«Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, εγώ λέω ότι πρέπει να ενδυναμωθεί, πρέπει να ενδυναμωθεί η άμυνα της χώρας και ήταν λάθος αυτό που έγινε με τα άρματα μάχης στα νησιά».

 

«Ότι αποδυναμώνονται τα νησιά μας κύριε Αλεξιάδη;» ρώτησε ευθέως ο κ. Γκιουλέκας τον κ. Αλεξιάδη.

 

Βεβαίως, διότι μεταφέρατε άρματα μάχης από τα νησιά, από τα νησιά άρματα μάχης σε άλλες περιοχές. Αυτό ήταν λάθος που κάνατε» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης.

 

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής λέγοντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει τη γνώση για να υποστηρίξει πως όσα μόλις είπε ισχύουν σε επιχειρησιακό επίπεδο.

 

Αντιδρώντας στο σχόλιο του παρουσιαστή της εκπομπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

 

«Δεν το ξέρω εγώ; Δεν το ξέρω εγώ; Διαβάστε, διαβάστε , διαβάστε το τι λένε Γερμανοί πολιτικοί απ' τους οποίους ενημερωθήκαμε».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/5799683686759765