Αλεξιάδης: Η Αριστερά λέει να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ενώ σχεδόν δύο χρόνια μετά την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιούνται γιατί οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την πολιτική τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δηλώνουν ανερυθριάστως πως σκοπός τους είναι η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης μέσω της φορολογίας.

 

Μετά την αλήστου μνήμης, απολύτως κυνική δήλωση του Παύλου Πολάκη για το τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης ομολόγησε χωρίς κανέναν ενδοιασμό πως η σκληρή φορολόγηση αποτελεί εδώ και δεκαετίες κομμάτι του σκληρού ιδεολογικου πυρήνος της αριστεράς, με αιτιολογία την συντήρηση του κοινωνικού κράτους που οραματίζονται.

 

Τάδε έφη ο κ. Αλεξιάδης:

 

«Η αριστερά από πολύ παλιά, εδώ και δεκαετίες, έβαζε το ζήτημα -προσέξτε τη φράση- της αύξησης των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ, στο μέσο όρο ή πιο πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί το λέγαμε αυτό; Γιατί αν έχεις έσοδα ως κράτος χρηματοδοτείς κοινωνικές δαπάνες, χρηματοδοτείς δαπάνες για υγεία, χρηματοδοτείς δαπάνες για κοινωνικό κράτος κτλ. Αν δεν έχεις έσοδα, δεν τα χρηματοδοτείς.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/570884667223992