Αλλάζουν τον Λιαργκόβα και βάζουν κυβερνητικό στέλεχος στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή

Δείτε βίντεο από την εποχή που όσα έλεγε το Γραφείο Προϋπολογισμού τους συνέφεραν και το έλεγαν αξιόπιστο

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για κομματικό διορισμό, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

 

Όπως όλα δείχνουν αυτή θα καλυφθεί από τον λέκτορα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και νυν γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Η θητεία του μάλιστα θα είναι τετραετής (θα παραμείνει δηλαδή και αφού φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ).

 

Θυμίζουμε ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έχει ασκήσει κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάτι που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ακριβώς όμως έκανε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας (επειδή προφανώς τον συνέφερε) χαρακτήριζε αξιόπιστο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

 

 

Στην αντιπολίτευση κάνουν λόγο για κομματικό διορισμό

 

Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει το κράτος

Σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Κουτεντάκη, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, με φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς Υπουργείων τετραετούς θητείας, επιχειρεί να αλώσει το Κράτος και να υπονομεύσει την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη.

Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών».

Παπαθεοδώρου: Παρωδία διαδικασίας και κομματικός διορισμός

«Με μια παρωδία διαδικασίας ο Πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί σήμερα να περάσει το νέο Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Πρόκειται για έναν ακόμα κομματικό διορισμό στη Βουλή, σε μία ευαίσθητη θέση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές στους Βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής, οι άλλες υποψηφιότητες, τα προσόντα τους, τα κριτήρια αξιολόγησης.

Εμείς δεν δεχόμαστε τέτοιες διαδικασίες. Όχι μόνο θα τις καταγγείλουμε, αλλά θα απαιτήσουμε να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία. Θα ζητήσουμε να έρθουν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων στη Βουλή για να έχουμε άποψη για την αξιολόγησή τους, εφόσον δεν το κάνει το προεδρείο της Βουλής», δήλωσε ο Θ. Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στα ΜΜΕ για την διαδικασία επιλογής του νέου Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.