Απίστευτα θρασύς Τσίπρας! Οποιοσδήποτε άλλος θα ντρεπόταν να τα πει

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη τσαλαπάτησε κάθε φαντασίωση των αφελών που πιστεύουν ακόμη και σήμερα πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του, θα προχωρήσουν στην περίφημη στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία, αφήνοντας πίσω μια και καλή το διχαστικό λόγο, την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

 

Σε ένα παραλήρημα που έκανε τους μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτούν ο ένας τον άλλον με έκδηλη την αμηχανία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, ο Αλέξης Τσίπρας αφού δήλωσε πρώτα πως δεν μπορεί να αφήσει την κυβέρνηση να κάνει τη διαφθορά κανονικότητα στη χώρα, προχώρησε και σε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν να πιστέψουν πως ένας πρώην πρωθυπουργός θα έκανε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται και υποθάλπει εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών και κακοποίησης.

 

Τα ακόλουθα ανατριχιαστικά υποστήριξε ενθέρμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ορισμένους από το πλήθος που βρισκόταν στο χώρο να τον χειροκροτούν:

 

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα σε αυτό τον τόπο.»

 

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους αφήσουμε και δεν θα τους αφήσουμε να ανέχονται -αν όχι να υποθάλπουν- ανατριχιαστικά εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών, κακοποίησης, βαρβαρότητας.»

 

«Είναι καιρός πια, να εκφράσουμε αυτόν το θυμό μας, την αγανάκτησή μας, είναι καιρός πια να θυμώσουμε.»

 

«Και το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα εδώ είναι: Ως εδώ! Φτάνει πια! Ως εδώ!»

 

Προφανώς το κομματικό ακροατήριο του Αλέξη Τσίπρα δε θέλει να θυμάται πως επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα από κακουργήματα, εγκληματικές πράξεις όπως η ενεργητική δωροδοκία και τα σεξουαλικά εγκλήματα όπως ο βιασμός, ο ομαδικός βιασμός, ακόμη και η αιμομιξία.

 

Τα παραπάνω υπενθύμισε στους Έλληνες πολίτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ο οποίος κατά την ομιλία του με θέμα “Fighting impunity in the 21st century” που διοργάνωσε το Delphi Economic Forum, δήλωσε πως θα επαναφέρει τον κακουργηματικό χαρακτήρα της ενεργητικής δωροδοκίας καθώς και πως θα υπάρξει ευθυγράμμιση του νέου Ποινικού Κώδικα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, παραδειγματική τιμωρία βιαστών και αποτελεσματική προστασία των θυμάτων, ειδικά των ανηλίκων, προαναγγέλλοντας την αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής, τόσο για τα πλημμελήματα, όσο και για τα κακουργήματα.

 

Αυτό θα γίνεται πλέον από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος και την αλλαγή του τρόπου άσκησης της ποινικής δίωξης. Πλέον το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας θα διώκεται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ Τσιάρας αποδόμησε πλήρως το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντάς τον στη χλεύη των πολιτών:

 

«Καταρχήν είναι αλήθεια κυρία Μάνδρου ότι πολλές φορές έχουμε βρεθεί ελεγχόμενοι. Όταν στην πρόσφατη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα υπήρξε η πλημμεληματοποίηση της ενεργητικής δωροδοκίας. Και ήταν τότε που δυστυχώς πέσαν στα μαλακά δεκάδες αδικήματα οικονομικής φύσεως. Τόσο η GRECO όσο και ο ΟΟΣΑ είχαν εξόχως καλές εκθέσεις μετά τις τροποποιήσεις που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα το Νοέμβριο του 2019 και με τις οποίες επαναφέραμε τον κακουργηματικό χαρακτήρα της ενεργητικής δωροδοκίας για την Ελλάδα.»

 

«Στις επιχειρούμενες αλλαγές του Νοεμβρίου του 2019, διευρύναμε το πλαίσιο των ποινών για το βιασμό, για τον ομαδικό βιασμό, για αυτό και σας λέω εκ των προτέρων, το πραναγγέλω από αυτή μας την επικοινωνία, για τους ανηλίκους όπως σας είπα νωρίτερα, θα υπάρξει αναστολή πέρατος του χρόνου παραγραφής μέχρι την ενηλικίωση του θύματος και για τα κακουργήματα αλλά και για τα πλημμελήματα. Πλέον θα γίνεται αυτεπάγγελτα για τα αδικήματα που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια. Πλέον τα αδικήματα αυτά θα τιμωρούνται με φυλάκιση, μόνο με φυλάκιση και όχι με χρηματική ποινή.»

 

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς πλημμεληματοποίησε τα σεξουαλικά εγκλήματα μεταξύ συγγενών, ενώ ήταν κακουργήματα δυστυχώς τα έκανε πλημμελήματα. Δεν σας το κρύβω ότι η σκέψη είναι να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών, να επαναφέρουμε τον κακουργηματικό χαρακτήρα όταν υπάρχουν είτε ανιόντες είτε κατιόντες συγγενείς να υπάρχουν πολύ βαρύτερες ποινές.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/208543117954265

 

 

 

Πηγή: https://www.eklogika.gr/news/Epanafora-tou-kakourghmatiko%CF%85-xarakthra-ths-aimomiksias-proanhggeile-o-K-Tsiaras-12-07-2021

Πηγή: https://www.eklogika.gr/news/Epanafora-tou-kakourghmatiko%CF%85-xarakthra-ths-aimomiksias-proanhggeile-o-K-Tsiaras-12-07-2021