Απίστευτη κωλοτούμπα Μαμουλάκη - ΣΥΡΙΖΑ για το νέο πτωχευτικό κώδικα! Τώρα ζητούν να εφαρμοστεί!

Δεν σταματάει να αφήνει άναυδους τους πολίτες ο τρόπος που τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν τις θέσεις τους αναφορικώς με κρίσιμα ζητήματα και διαστρελώνουν την πραγματικότητα.

 

Στις 25 Οκτωβρίου 2020 καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Μάλιστα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναπάρει την εξουσία θα τον καταργήσει.

 

Στις 9 Ιουλίου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Μαμουλάκης ως εισηγητής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκθείασε τον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για ένα νόμο «Ο οποίος σαφέστατα και είναι επιθυμητός και είναι στην σωστή κατεύθυνση.»

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Οκτωβρίου 2020 κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για τον ίδιο νόμο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαμουλάκης υποστήριζε πως η ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα σημαίνει «Ή αλλιώς χαιρέτα το το σπίτι που χάνεις ή αλλιώς η ευκαιρία των τραπεζών να κατασχέσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία των πολιτών.»

 

Η θετική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή άφησε έκπληκτο τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ο οποίος όταν έλαβε το λόγο υπενθύμισε στον κ. Μαμουλάκη πως για τον ίδιο νόμο που του δίνει συγχαρητήρια, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του.

 

Αυτά υποστήριζε μερικές μέρες πριν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του νέου πτωχευτικού νόμου, εκθειάζοντας την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και εκδηλώνοντας ταυτοχρόνως την έντονη ανησυχία του ως προς την ανάγκη άμεσης εφαρμογή του:

 

«Είναι λοιπόν αδιανόητο όταν το αρμόδιο Υπουργείο έχει την καθολική ευθύνη εφαρμογής, γιατί άπαξ και νομοθετήσουμε από κει και πέρα αυτό που είναι το κρίσιμο το Υπουργείο να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου, ο οποίος σαφέστατα και είναι επιθυμητός και είναι στην σωστή κατεύθυνση. Έχουν παρέλθει τόσοι μήνες, υπάρχει μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας, είναι γεγονός αυτό, οι οποίοι περιμένουν διακαώς και υπομονετικά να ενταχθούν ή ελπίζουν θα ενταχθούν, σε αυτόν τον συμβιβασμό. Το ακούμε και από το νομικό κόσμο της χώρας ο οποίος καλείται και επιφορτίζεται ένα σκέλος αυτής της πρωτοβουλίας αλλά φυσικά και από τους ίδιους τους δανειολήπτες.»

 

Αυτά υποστήριζε στις 21 Οκτωβρίου 2020 κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας του, όταν επιτίθοταν με σφοδρότητα κατά του πτωχευτικού νόμου:

 

«Λοιπόν δεν αφορά άλλο παρά τον πτωχευτικό κώδικα ή αλλιώς χαιρέτα το το σπίτι που χάνεις ή αλλιώς η ευκαιρία των τραπεζών να κατασχέσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία των πολιτών. Συνετελείται ο παράδεισος για τις τράπεζες.»

 

Τέλος, αυτή είναι η έκπληκτη αντίδραση του κ. Σταϊκούρα ενθυμούμενος την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που σήμερα επικροτούν:

 

«Αν δε με απατάει η μνήμη μου, εγώ δέχθηκα πρόταση δυσπιστίας για αυτό το νόμο. Και τώρα σήμερα λέτε ότι συμφωνείτε με το νόμο. Αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος, υπάρχει στα πρακτικά.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/866395667648474