Από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό θα επιστρέψει ο Γιαγτζόγλου

Υπέκυψαν στους εκβιασμούς των μπαχαλάκηδων και του έκαναν το χατίρι

Την τακτική του...στρίβειν δια του αρραβώνος έκανε πράξη το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση της μεταγωγής του Κ. Γιατζόγλου, κατηγορουμένου για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο.

 

Με το αιτιολογικό της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.  

Γι’ το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές  Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων.

Οι  μεταγωγές αυτές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου.

Δηλαδή, το  υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατούμενου, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων.  

Η μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου αναμένεται να γίνει στις 10 Απριλίου 2018.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιαγτζόγλου έκανε απεργία πείνας και δίψας για να μεταφερθεί από τη Λάρισα που βρίσκεται σήμερα πίσω στο Κορυδαλλό, ενώ οι μπαχαλάκηδες τόσες μέρες κάνουν επεισόδια με αυτό ακριβώς το αίτημα. Έφτασαν μάλιστα να απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη.

 

Δείτε τα 2 βίντεο με επεισόδια, το σημερινό από την Πατησίων και το προχθεσινό από την Ερμού: