Αρβανίτης: Να πάρει η Ε.Ε τα 5 κουβανέζικα εμβόλια

Τη βαθιά του ανησυχία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προμηθευτεί ικανό αριθμό εμβολιών κατά της πανδημίας του κορονοϊού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών της Ευρώπης. Όμως δεν επρόκειτο για στείρα κριτική καθώς έχει ανακαλύψει τη λύση το συγκεκριμένο πρόβλημα, την οποία και πρότεινε ως υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας.

 

Με έντονη λυρικότητα και έκδηλη την αγωνία του για την υγεία των συμπολιτών του και αυτών που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, ο κ. Αρβανίτης κατηγόρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρεχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV την Ευρωπαίκή Ένωση για διπλωματία των εμβολίων και πως δεν στρέφεται σε άλλες χώρες για την προμήθειά τους, όπως στην Ρωσία και στην Κίνα.

 

Μάλιστα είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία των πολιτών, ο οποίος στήριζε αναφανδόν τις εκατοντάδες πορείες στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του αρχιεκτελεστή τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα που έλαβαν χώρα εν μέσω της πανδημίας, όπου αναρωτήθηκε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προμηθεύεται τα πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού που παρασκευάζει η Κούβα.

 

Ο λαλίστατος και πραγματιστής κ. Αρβανίτης υποστήριξε τα ακόλουθα:

 

«Στην Ευρώπη πεθαίνει κόσμος, στην Ελλάδα πάλι σήμερα 70 άνθρωποι, 65. Εδώ λοιπόν δε γίνεται να κάνεις διπλωματία των εμβολίων και παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει και με την Astra Zeneca, εγώ θα σας πω ότι συμβαίνει και με το ρώσικο και γιατί όχι και με το κινέζικο και γιατί όχι και με το κουβανέζικο. Γιατί και οι κουβανοί έχουν πέντε εμβόλια.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/177227154259567