Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου: Το νέο πρότυπο σχολείο Δαμασίου χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ

Τη βαθιά του χαρά και ικανοποίηση εξέφρασε ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου Ελασσόνας, Γρηγόρης Λέτσιος, για την παράδοση του νέου σχολείου το οποίο πήρε τη θέση εκείνου που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου μεγέθους 6 Ρίχτερ.

 

Μολονότι το σχολείο μετά τον σεισμό θύμιζε βομβαρδισμένο κτήριο, ο κύριος Λέτσιος κατάφερε να βγάλει ασφαλή έξω από αυτό όλα τα παιδιά. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι το νέο σχολείο όχι μόνο θα είναι υπερσύγχρονο, αλλά πως θα παραδοθεί σε χρόνο ρεκόρ ώστε να φιλοξενήσει τα παιδιά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Έτσι σήμερα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο νέο δημοτικό σχολείο Δαμασίου στον Τύρναβο με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες παραδόθηκε ένα υπερσύγχρονο σχολείο, ένα σχολείο πρότυπο.

 

Αυτό το γεγονός έκανε το διευθυντή του 6ο Δημοτικού σχολείου Δαμασίου Ελασσόνας να μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για την συνολική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε ώστε να παραδοθεί σε χρόνο ρεκόρ το πιο σύγχρονο σχολείο της Ελλάδος, όπως ο ίδιος ανέφερε:

 

«Μεγάλη η τιμή και η χαρά μας σήμερα καθώς ο Πρωθυπουργός μας θα εγκαινιάσει το νέο σχολείο του Δαμασίου. Ένα σχολείο το οποίο κτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις σε έξι μήνες από την ημέρα του σεισμού, σε 180 ημέρες χτίστηκε το κτήριο το οποίο βλέπετε πίσω. Και απλά δεν είναι ένα κτήριο, είναι το πιο σύγχρονο αυτήν την στιγμή σχολείο στην Ελλάδα, ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α' και είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.»

 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν το περίμενε να παραδοθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο κύριος Λέτσιος απάντησε:

 

«Όχι, δεν το περίμενα, ειλικρινά σας μιλάω. Περίμενα ότι θα χτιστεί το σχολείο αλλά δεν περίμενα σε τόσο χρόνο ρεκόρ να χτιστεί αλλά ούτε και με τον εξοπλισμό και τα συστήματα τα οποία υπάρχουν μέσα. Είναι ένα σχολείο υπερσύγχρονο, ένα σχολείο πρότυπο μπορώ να πω που δεν έχει να ζηλέψει από πανευρωπαϊκά σχολεία απολύτως τίποτα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/893758538235358