Το δόγμα της Ελλάδας αλλάζει

Τη δέουσα απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αλλαγής του αμυντικού δόγματος και του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει πως το δόγμα της Ελλάδας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι ο καθένας μπορεί να μπαίνει στην Ελλάδα όποτε και όπως θέλει, τότε ναι, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Διότι τα σύνορα πλέον φυλάσσονται, οι ροές μειώθηκαν κατά 90% και το Μάρτιο του 2020 σταματήσαμε στον Έβρο την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών η οποία οργανώθηκε από την Τουρκία.

 

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αν το δόγμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αφήσουμε να απαξιωθούν οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, τα υποβρύχια και τα σκάφη επιφανείας, τότε ναι, το αλλάζουμε.

 

Και κατέληξε λέγοντας πως πλέον έχουν παρέλθει οι μέρες που το δόγμα της χώρας ήταν η μεγαλομανία και το κιτς του Πάνου Καμμένου, ως υπουργού Εθνικής Αμύνης:

 

«Μιλήσατε ότι αλλάζουμε, αλλάζουμε ως χώρα το δόγμα, το αμυντικό μας δόγμα και το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κοιτάξτε κύριε Τσίπρα, να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι ο καθένας μπορεί να μπαίνει στην Ελλάδα όποτε και όπως θέλει, τότε ναι, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε κύριε Τσίπρα, το αλλάζουμε. Γιατί φυλάσσουμε επιτέλους τα σύνορά μας, γιατί οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 90% από αυτήν την κυβέρνηση. Γιατί το Μάρτιο του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μία εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία που θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική μας ακεραιότητα. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Το αλλάζουμε.»

 

«Εάν κύριε Τσίπρα το δόγμα της χώρας ήταν να μιλάμε συνέχεια για την επίκληση του διεθνούς δικαίου αλλά να μην κάνουμε απολύτως τίποτα στο πεδίο, ναι και αυτό το δόγμα το αλλάζουμε για αυτό και υπογράψαμε την συμφωνία με την Αίγυπτο, για αυτό υπογράψαμε την συμφωνία με την Ιταλία και για αυτό επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια.»

 

Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε επισημαίνοντας:

 

«Αν το δόγμα μας κύριε Τσίπρα ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχιά μας χωρίς τορπίλες, να αφήσουμε τα πλοία επιφανείας μας σε μία κατάσταση που δυσχεραίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού να υπερασπιστεί το θαλάσσιο χώρο μας, ναι, τότε και αυτό το δόγμα το αλλάζουμε κύριε Τσίπρα. Και αν το δόγμα μας ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κύριο Καμμένο όπου η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε και είμαι υπερήφανος αυτήν την στιγμή για την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών και κάντε αν θέλετε την σύγκριση αν θέλετε μεταξύ αυτής της κυβέρνησης και της κυβέρνησης την οποία εσείς είχατε το προνόμιο να ηγείστε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/385708999715647