Ερντογάν: Η Ελλάδα αγοράζει διάφορα από την Γαλλία, πρέπει να ενισχυθούμε

Ακατάπαυστα συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία έπειτα από την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας που πήρε σάρκα και οστά με την άφιξη των πρώτων αεροσκαφών Rafale στην Ελλάδα και την αγορά και την έναρξη κατασκευής των φρεγατών Belharra, οπλικά συστήματα τα οποία αμφότερα αλλάζουν όσα γνωρίζαμε αναφορικώς με τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Οι συγκεκριμένες ιδιαιτέρως επιθετικές και αρνητικές αντιδράσεις εκ μέρους του επισήμου τουρκικού κράτους -οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως με τις επίσημες θέσεις της αριστεράς στην ελληνική Βουλή η οποία κάνει λόγο για κούρσα αχρείαστων εξοπλισμών εκ μέρους της Ελλάδος- επισφραγίστηκαν στο ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παρεχώρησε έκανε αναφορά στους αμυντικούς εξοπλισμούς της Ελλάδος λέγοντας πως η Ελλάδα πλέον αγοράζει διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλες χώρες:

 

«Η Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε. Διότι στην περιοχή μας, σε διάφορα μέρη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα, η οποία αγοράζει διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλα μέρη. Εμείς είμαστε σε μια προσπάθεια να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/515126899859816