Έτσι ήταν η φορολογία επί ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δε μειώνει τη φορολογία σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

 

Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής με προσωπικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπενθύμισε σε όλους τους Έλληνες την επί σκοπώ φορολογική λαίπαπα που έλαβε χώρα την περίοδο 2015 - 2019, η οποία όπως διατεινόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πραγματοποιήθηκε ώστε να τιμωρηθεί η μεσαία τάξη, ως βασική ταξική τους επιλογή.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε μία ιστορική αναδρομή των 27 νέων φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον παραλογισμό από τον οποίο διέπονταν. Το 2015 αύξησε τον συντελεστή ΦΠΑ το 2015 στα μισά τρόφιμα από το 13% στο 24%, τοποθετώντας μάλιστα σε διαφορετική φορολογική κλίμακα το κρέας αναλόγως αν ήταν αλατισμένο ή όχι. Αύξησε τη φορολογία στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σε μία ημέρα η αύξηση της φορολογίας του καφέ οδήγησε την αύξηση της λιανικής του τιμής κατά 10%.

 

«Φορολογήσατε ό,τι πετούσε, ό,τι κολυμπούσε και ό,τι ανέπνεε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/582981192825446