Φάμελλος: Δεν πανηγυρίζει η Τουρκία για τον Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την απόφασή του να καταψηφίσει χθες στη Βουλή των Ελλήνων την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και την εντονότατη κριτική που άσκησε στην κύρωσή της, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, έχει γίνει ο υπ' αριθμόν ένα άνθρωπος τον οποίον αναπαράγει ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του βαθέως κράτους της Τουρκίας.

 

Η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας έχει οδηγήσει σε παραληρηματικό κρεσέντο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, η οποία βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα το άλλοθι για να εξαπολύσει ένα κυκεώνα ψευδών ειδήσεων κατά της Ελλάδος, εκθειάζοντας παραλλήλως τις δηλώσεις και την στάση του.

 

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε στην εξαιρετικώς άβολη θέση να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφορικώς με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία.

 

Ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και των παρουσιαστών της εκπομπής:

 

Φάμελλος: Είπαμε, ελάτε μέχρι την τελευταία στιγμή να την κάνουμε σωστή για να την στηρίξουμε.

 

Παρουσιαστής: Ναι αλλά η Τουρκία σήμερα πανηγυρίζει για τον κύριο Τσίπρα. Σας αρέσει αυτό;

 

Φάμελλος: Όχι, δε νομίζω, δε νομίζω ότι κάνει κάτι τέτοιο

 

Παρουσιαστής: Οι εφημερίδες αυτό λένε.

 

Φάμελλος: Παρακολούθησα τα ρεπορτάζ σας, σας παρακαλώ πολύ να επανορθώσετε.

 

Παρουσιαστής: Τί να επανορθώσω; Μα χαίρεται η Τουρκία για αυτά.

 

Φάμελλος: Δεν πανηγυρίζει η Τουρκία για αυτά. Εξάλλου

 

Παρουσιάστρια: Τον έχουν στα ρεπορτάζ.

 

Παρουσιαστής: Ο Τσίπρας λέει τα είπε σωστά.

 

Φάμελλος: Εξάλλου η Τουρκία, θα σας θυμίσω και κάτι άλλο είχε πει στο παρελθόν, είχε πει στο παρελθόν ότι πολύ πιο επιθετικά και πατριωτικά ο Τσίπρας διεκδικούσε. Αφήστε, τα ξέρουμε τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας. Εξάλλου ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι απέναντι. Κοιτάξτε, το πρόβλημα, λοιπόν πρέπει να είμαστε σοβαροί σε αυτό το ζήτημα. Το πρόβλημα είναι απέναντι. Εμείς λοιπόν θέλουμε η χώρα μας να είναι πιο ασφαλής σε οτιδήποτε συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού στην Τουρκία ερωτηθείς για το τί γράφουν οι εφημερίδες για τον Αλέξη Τσίπρα και την καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ανέφερε πως ο τουρκικός Τύπος χρησιμοποιεί ατόφια την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του. Πώς δεν πρέπει να μπούμε στην κούρσα των εξοπλισμών, πως η Τουρκία έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερη οικονομία από ότι η Ελλάδα. Μάλιστα συγχαίρουν τον Αλέξη Τσίπρα για τα μαθήματα που έδωσε στην κυβέρνηση σχετικώς με την Τουρκία.

 

Ολοκληρώνοντας ο ανταποκριτής του σταθμού τόνισε πως αυτό που λένε στην Τουρκία είναι ότι «Ο Τσίπρας σωστά τα λέει.»

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/567786161212655