Φίλης: Δεν επιτέθηκα στην οικογένεια της Κεραμέως, η τοποθέτησή μου είναι δημοκρατικά άψογη

Το πανελλήνιο έγινε μάρτυρας άλλης μίας παράστασης του περιφερομένου σαρκίου που αποκαλείται στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά.

 

Το άχθος των ύβρεων, της συκοφάντησης και της προκλητικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητος ανέλαβε για μία εισέτι φορά ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος ενώ σε τηλεοπτική μετάδοση αναφέρθηκε με χυδαίο τρόπο στα παιδιά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, λίγες μέρες μετά επιτέθηκε κατά της κυρίας Κεραμέως επειδή υπερασπίστηκε την οικογένειά της έναντι της επίθεσης που δέχθηκαν τα παιδιά της από τον Νίκο Φίλη.

 

Στις 21 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο κ. Φίλης ελλείψει επιχειρημάτων επιτέθηκε με σκαιό τρόπο κατά της οικογένειας της κα. Κεραμέως, στοχοποιώντας τα παιδιά της υπουργού Παιδείας:

 

«Έχετε δύο παιδιά, μικρά κυρία υπουργέ. Όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν, ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά κατέσφαξε τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας.»

 

Σα να μην έφτανε αυτή η απαράδεκτη ενέργεια, ο πρώην υπουργός Παιδείας με ιδιαιτέρως προκλητικό τρόπο ζήτησε και τα ρέστα από την κα. Κεραμέως, υποστηρίζοντας πως η υπουργός Παιδείας έπαιζε θέατρο όταν υπερασπίστηκε την οικογένειά της και πως όσα είπε για την επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Φίλη είναι ψέματα, αφού τα video και τα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύουν η τοποθέτησή του ήταν δημοκρατικώς άψογη.

 

Ο κ. Φίλης αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το θράσος και η αθλιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο:

 

«Και τα πρακτικά είναι δεδομένα, υπάρχει το video, εάν δεν υπάρχουν τα γραπτά πρακτικά, υπάρχει το video από το οποίο δεν προκύπτει καμμία επίθεση στα μέλη της οικογενείας της κυρίας υπουργού. Τίποτα από όσα είπε η κυρία υπουργός δεν ειπώθηκε προχθές. Τα video, υπάρχουν video. Είναι μια προσπάθεια παραπληροφόρησης, συκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποβάθμιση του επιπέδου συζήτησης στη Βουλή. Ντροπή στην κυρία Κεραμέως. Σε αυτήν αναφέρθηκα και όχι στην οικογένειά της. Είναι γραμμένα στα πρακτικά. Να μη διαγραφούν τα πρακτικά, τα υποστηρίζω, να μη διαφραφούν όταν έχουμε τέτοιου είδους θέατρο από την κυρία που έφυγε τώρα. Το ξαναλέω. Τί θέλετε; Να κουβεντιάσουμε για την Παιδεία ή να κάνουμε δικαστήριο μιας τοποθέτησης η οποία είναι άψογη δημοκρατικά;»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/135920055351243