Φίλης: Και εμείς το 2015 ζητούσαμε δάνεια δωρεάν

Σε μία προσπάθεια συσχέτισης της κρίσης που περνάει η Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και σε όσα βίωσε η χώρα λόγω της παραληρηματικής και οπορτουνιστικής διαπραγμάτευσης του 2015 εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

 

Χρησιμοποιώντας μια κακέκτυπη λογική πλάνη, ο κ. Φίλης ισχυρίστηκε πως εφόσον δίνουν τζάμπα χρήμα στην Ελλάδα σήμερα για να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι έπρεπε να κάνουν οι ευρωπαίοι και το 2015, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τους το είχε ζητήσει.

 

Αυτά υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Σήμερα με την παγκόσμια ευρωπαϊκή κρίση, τί λένε για να ξεπεράσουν την κρίση; Λένε πρώτον, ότι δίνουν τζάμπα χρήμα. Δίνουν ή δε δίνουν; Αυτό ζητούσαμε και εμείς, δάνειο δωρεάν. Δίνουν τζάμπα χρήμα στην Ελλάδα, 14 δισεκατομμύρια, δίνουν. Δεύτερον, χαμηλότοκα δάνεια. Τρίτον, συζητούν την αμοιβαιοποίηση του χρέους.»

 

Όταν του επισήμαναν ότι είναι άλλοι οι συσχετισμοί σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και άλλοι το 2015 με την περίφημη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης απάντησε με την εξής φράση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αλχημείες που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παραμείνει στην εξουσία, βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της Ελλάδος και των επομένων γενεών:

 

«Βεβαίως άλλοι συσχετισμοί αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα μια ολόκληρη χώρα να προβάλει μια λύση υπέρ των συμφερόντων. Άρα οι σημερινές εξελίξεις με δραματικό τρόπο δικαιώνουν τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/546054779724615