Φωτίου: Επί Σημίτη & με 1 εκατ. μετανάστες δεν υπήρξε πρόβλημα. Έτσι έλυσε η Γερμανία το δημογραφικό

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και αναφερόμενη στα δεκάδες χιλιάδες άτομα που έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα, θέλησε να νουθετήσει την ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας πως εκατό χιλιάδες άτομα δε θα είναι τρομακτικό φορτίο αν η ελληνική κοινωνία καταλάβει ότι θα έχει οφέλη με ένα από αυτά να είναι η λύση του δημογραφικού προβλήματος.

 

Μάλιστα υποστήριξε πως επί κυβερνήσεως Σημίτη είχαν μπει ένα εκατομμύριο άτομα στη χώρα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι ένα νομοτελειακό γεγονός.

 

Συγκεκριμένα η κα. Φωτίου δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Η Ευρώπη πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι θα ζήσει με μετανάστες και πρόσφυγες. Τί λέμε λοιπόν στις ελληνικές κοινωνίες, στις τοπικές κοινωνίες, ότι αντέχει η χώρα αυτό το νούμερο. Το νούμερο είναι μικρό. Σας θυμίζω ότι επί κυβέρνησης Σημίτη αν δεν κάνω λάθος, μπήκε στη χώρα και έμεινε ένα εκατομμύριο μετανάστες. Και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα τότε. Δεν μπορεί για εκατό χιλιάδες να γίνεται αυτό το πράγμα, που γίνεται σήμερα, αν έχουμε φτάσει τις εκατό χιλιάδες.»

 

Και συνέχισε κατακρίνοντας το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ:

 

«Λοιπόν λέμε ότι αυτοί οι σαράντα χιλιάδες δεν είναι ένα φορτίο τρομακτικό για την ελληνική κοινωνία αν καταλάβει η ελληνική κοινωνία ότι θα έχει οφέλη, όλοι μαζί και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και ανάπτυξη κάνουν όλοι οι άνθρωποι μαζί. Και είδαμε σε όλη την Ευρώπη οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών που πήγαν. Η Γερμανία έλυσε με αυτόν τον τρόπο το δημογραφικό της πρόβλημα, όχι με το διχίλιαρο που γελάει ο κόσμος τώρα, ότι με το διχίλιαρο θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/618003402307553/