Γ. Τσίπρας: Με την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων κινδυνεύουν τα νησιά μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμώντας την πάγια στάση που έχει απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η πρόδηλη και παντί τρόπω εκπεφρασμένη τουρκική απειλή, συνεχίζει να υπονομεύει σταθερά κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας με οπλικά συστήματα τα οποία θα εξασφαλίσουν την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

 

Σειρά για τη χυδαία σπέκουλα εις βάρος της Άμυνας της Ελλάδος έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες η αντικατάσταση των παρωχημένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1A1 OST ρωσικής κατασκευής τα οποία παραχωρήθηκαν από το απόθεμα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

 

Ο Ελληνικός Στρατός είχε παραλάβει 501 οχήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τα οποία σήμερα παραμένουν σε υπηρεσία γύρω στα 150. Τον Ιανουάριο του 2016, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε την παραχώρηση αριθμού BMP-1A1 OST στην Αίγυπτο και το Μάιο του 2017, ο τότε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει ότι η συζήτηση με την Αίγυπτο για παραχώρηση αριθμού BMP-1 OST βρίσκεται στην τελική φάση υπογραφής.

 

Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η Γερμανία θα παραχωρήσει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder-1A3 προς αντικατάσταση των BMP-1A1 OST τα οποία θα δοθούν στην Ουκρανία.

 

Από εκείνη την στιγμή σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αποδυνάμωση της Άμυνας της Ελλάδος μολονότι τα Marder-1A3 είναι αναβαθμισμένα και αξιόμαχα και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισής τους στο ανώτερο επίπεδο Marder-1A5A1, σε αντίθεση με τα BMP-1A1 OST τα οποία είναι ανίκανα να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του συγχρόνου πεδίου μάχης.

 

Αποτελεί ασφαλώς ένα ακόμη μνημείο υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σήμερα μιλάει για σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας των ελληνικών νησιών από την παραχώρηση των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης αλλά ως κυβέρνηση φρόντισε να παραχωρήσει μεγάλο αριθμό σε τρίτες χώρες.

 

Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας ανέλαβε να σύρει το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, παρ' όλο που έχει φροντίσει να κάνει γνωστό τοις πάσι το επίπεδο της ανεπάρκειάς του σε τέτοιου είδους ζητήματα.

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος για την άμυνα των ελληνικών νησιών με την παραχώρηση των παρωχημένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1A1 OST, τονίζοντας πως χρειάζεται πολύς χρόνος για την πλήρη ένταξη των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder-1A3 στον Ελληνικό Στρατό.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/717448329671599