Γ. Τσίπρας: Το να φέρει το βάρος της απόδειξης ο καταγγέλλων είναι θέατρο του παραλόγου

Νέα ήθη στο νομικό πολιτισμό φέρνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία υποστηρίζουν πως όσοι εξαπολύουν κατηγορίες δεν οφείλουν να προσκομίσουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες τους.

 

Με αυτή την πολιτική γραμμή συντάχθηκε πλήρως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

 

Εξ αφορμής των δημοσιευμάτων τα οποία υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση παρακολουθούσε κορυφαίους υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως δήλωσε πως θεωρεί θέατρο του παραλόγου οι καταγγέλοντες να πρέπει να φέρουν το βάρος της απόδειξης όσων καταγγέλουν:

 

«Αυτό που λέγεται να φέρει το βάρος της απόδειξης αυτός που καταγγέλει, 'ντάξει, είναι ένα θέατρο του παραλόγου, έτσι. Δηλαδή φανταστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες να βγαίνει τέτοιο δημοσίευμα ότι παρακολουθούνται το Υπουργικό Συμβούλιο, η ΕΥΠ, δεν ξέρω 'γω τι, και να λέει το FBI "Το βάρος της απόδειξης το φέρει ο καταγγέλων"».

 

Δημοσιογράφος που συμμετείχε στην συζήτηση επισήμανε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως η απόδειξη των κατηγοριών αποτελεί στοιχείο του νομικού μας πολιτισμού και πως υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητος το οποίο δεν μπορεί να παρακάμπτεται.

 

«Όχι, κάνετε λάθος. Γιατί δικάστηκε κανείς;» απάντησε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3346318352293216