Γ. Τσίπρας: Σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας, θέλουμε καταδίκη και κυρώσεις

Σε άλλη μία άκρως καινοφανή τοποθέτηση προχώρησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Αμύνης της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Γιώργος Τσίπρας, αναφορικώς με το τι θα ζητούσε η Ελλάδα σε περίπτωση επιθέσεως από την Τουρκία.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης φάνηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελου Συρίγου, ο οποίος κατέστησε σαφές πως αν εμείς βρισκόμασταν στη θέση της Ουκρανίας, δε θα θέλαμε να μας στέλνουν κουβέρτες και φάρμακα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας.

 

Ο κ. Τσίπρας αφού πρώτα ανέφερε πως συζητήσεις που αφορούν την Άμυνα της Ελλάδος θα έπρεπε να διεξάγονται με πιο σοβαρούς όρους, τόνισε πως σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της πατρίδας μας θα έπρεπε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν θα υπήρχε καταδίκη εναντίον της επιθετικότητας Τουρκίας και κυρώσεις εναντίον της.

 

«Τα υπόλοιπα τα καταφέρνουμε και μόνοι μας» συμπλήρωσε.

 

«Στρατιωτική συνδρομή δε θέλουμε αν έχουμε πόλεμο;» ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Έχουμε διακρατικές συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής οι οποίες ενεργοποιούνται» ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας αυτές τις διακρατικές συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί επίθεση, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/5415752565134424