Γ. Τσίπρας: Συμβαίνει στην πράξη η αποστρατικοποίηση των νησιών

«Στην πράξη συμβαίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας να καταστήσει απολύτως σαφές τοις πάσι πως πιστεύει ακραδάντως ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρεχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι Ναυτεμπορική TV, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως υποστήριξε πως όσον αφορά την άμυνα της πατρίδος, είναι προφανές ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η εκπλήρωση δεσμεύσεών της απέναντι σε τρίτες χώρες:

 

«Τότε που ξεκίνησε η συζήτηση για την αντικατάσταση, δεν κάναμε αν προσέχατε καμμία συγκεκριμένη αναφορά σε συγκεκριμένο νησί και τα λοιπά. Είναι ζητήματα ευαίσθητα για διάφορους λόγους. Το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε εδώ πέρα είναι ότι προφανώς είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση να εκπληρώσει κάποιες δεσμεύσεις της απέναντι σε τρίτες χώρες, άρα να στέλνει τα BMP στην Ουκρανία, παρά το ποια είναι η άμυνα της χώρας, πότε θα γίνουν οι αντικαταστάσεις, με ποιον τρόπο και τα λοιπά».

 

Η παρoυσιάστρια της εκπομπής είπε απευθυνόμενη στον αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ πως με τον τρόπο που θέτει το ζήτημα, αντιλαμβάνεται πως ανησυχεί ότι υπάρχει κενό ασφαλείας των ελληνικών νησιών.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως πέρα της Τουρκίας, υπάρχουν και άλλοι που ερωτοτροπούν με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αφήνοντας άθλιους υπαινιγμούς:

 

«Υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ανησυχία, ανησυχώ ότι αυτό το αίτημα αποστρατιωτικοποίησης που υπάρχει, που δεν υπάρχει μόνο από τουρκικής πλευράς, υπάρχουν και άλλες πλευρές που μπορεί να ερωτοτροπούν ή να προωθούνε μια προοπτική αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Στην πράξη συμβαίνει, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και προφανώς τίθενται και ζητήματα ασφάλειας».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1203195397208695