Γεροβασίλη: Δεν προλάβαμε να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια

Μετά την ανακοίνωση του τουρκικό πολεμικού ναυτικού το οποίο εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες ερευνητικού πλοίου ανοιχτά του Καστελλορίζου, σύσσωμο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξάρχοντος του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα, ζητάει επιτακτικώς να προβεί η Ελλάδα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

 

Την ίδια γραμμή υποστήριξε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

 

Η κα. Γεροβασίλη έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ετοιμάσει νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια:

 

«Στην συνέχεια μιλήσαμε για την επέκταση των 12 μιλίων και ετοιμάσαμε το νομοσχέδιο στο Ιόνιο σας θυμίζω.»

 

Ένας από τους παρευρισκομένους δημοσιογράφους είπε στην κα. Γεροβασίλη πως δεν το έκαναν πράξη.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο δημοσιογράφο υποστηρίζοντας τα ακόλουθα:

 

«Δεν προλάβαμε, το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο όπως ξέρετε. Δεν προλάβαμε, εν πάση περιπτώσει αυτά ακολούθησαν.»

 

Μια τελείως διαφορετική απάντηση από αυτή που είχε δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος όταν είχε ερωτηθεί στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων, απάντησε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε στην επέκταση των χωρικών υδάτων γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει.

 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης είχε δηλώσει τότε τα εξής:

 

«Λέτε γιατί η κυβέρνησή σας δεν επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια. Αυτό μου ζητάτε. Να σας πω γιατί δεν προκαλέσαμε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/344989263585781