Γεροβασίλη: Εμείς βάλαμε τη ΔΕΗ στο Υπερταμείο επειδή είχαμε μνημόνιο

Συνεχίζουν αμείωτες οι γελοίες δικαιολογίες των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα τους, την στιγμή που κατηγορούν τους άλλους για όσα οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει και υλοποιήσει.

 

Την σκυτάλη πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως και σύσσωμο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που έγινε γνωστή πριν από περικές ημέρες, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο είχε συμφωνήσει στην πώληση του 17% της ΔΕΗ με τα έσοδα να πηγαίνουν στους δανειστές, αλλά και την ένταξη της ΔΕΗ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

 

Κατά την παρουσία της στη μεταμεσονύκτια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, η παρουσιάστρια της εκπομπής μετέφερε στην κα. Γεροβασίλη το επιχείρημα των κυβερνητικών στελεχών πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη ΔΕΗ στο Υπερταμείο. Η κα. Γεροβασίλη όχι μόνο αποδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε όντως τη ΔΕΗ στο Υπερταμείο, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας λέγοντας πως «Εμείς υλοποιήσαμε πολιτικές κάτω από ένα τρίτο Μνημόνιο»:

 

«Ναι αλλά εμείς υλοποιήσαμε πολιτικές κάτω από ένα τρίτο Μνημόνιο. Θυμίζω ότι τη χώρα στα Μνημόνια δεν την έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, το 2018, το καλοκαίρι, έχοντας βαριές δεσμεύσεις. Η επιδίωξη των τροϊκανών τότε, των Θεσμών αλλά και της Τρόικας του Εσωτερικού, ήταν από τότε η ιδιωτικοποίηση, πώληση τέλος πάντων της πλειοψηφίας, του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών. Ήταν σκληρό προαπαιτούμενο. Δώσαμε μεγάλη μάχη και καταφέραμε να μείνουν αυτές οι επιχειρήσεις, τα δίκτυα της χώρας και η ΔΕΗ με πλειοψηφικό πακέτο του ελληνικού Δημοσίου και τη διοίκηση από το ελληνικό Δημόσιο.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1756747817859514