Γιαννούλης για την κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ δίπλα σε δομές προσφύγων

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται τους ποινικούς κώδικες, ο Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε να εισαχθούν ποινές για αυτούς που ψήνουν χοιρινό κρέας και καταναλώνουν αλκοόλ απέναντι από προσφυγικές δομές. 

 

Δήλωσε τα εξής: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές.

 

«Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης . Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία».

 

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος τόνισε πως στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και - υπό όρους - η κατανάλωση αλκοόλ και επισήμανε στη συνέχεια πως δεν είναι δυνατό να έρχεται υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. 

 

Συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να περιορίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών.

 

 

Δείτε το video:

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1963213147157648/?t=0