Γρηγοριάδης για προσφυγικά. Είναι κατάληψη πρότυπο, πρέπει να την κρατάμε σα φωτίτσα στις χούφτες

Το εγκώμιο της κατάληψης των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έπλεξε στο αποκορύφωμα μιας παραληρηματικής ομιλίας, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 υποστήριξε ότι η κατάληψη των κτηρίων των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτελεί πρότυπο κατάληψης:

 

«Και ας δούμε τώρα τί ακριβώς συνέβη εκεί στα Προσφυγικά. Εκεί στα Προσφυγικά σας ενημερώνω 12 χρόνια τώρα είναι μια κατάληψη πρότυπο γιατί υπάρχουν άνθρωποι απ' όλα τα έθνη του κόσμου εκεί. Άνθρωποι που είναι δεξιοί, δεξιάς ιδεολογίας κατά το παλιά λεγόμενο ή αριστερής ιδεολογίας. Άνθρωποι που είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ή ινδουιστές και συνυπάρχουν 12 χρόνια, έχοντας το δικαίωμα της ψήφου του ο καθένας που είναι ισότιμη για κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους».

 

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως οι μόνιμοι κάτοικοι της γειτονιάς όχι μόνο χαίρονται για την κατάληψη αλλά την καμαρώνουν ως διεθνές στολίδι και πως όλοι θα πρέπει να φυλάξουμε αυτήν την συλλογικότητα σα μια μικρή φωτίτσα που σιγοκαίει στις χούφτες μας:

 

«Όλα αυτά τα χρόνια συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα γιατί η γειτονιά επιχαίρει που έχει αυτήν την κατάληψη, καμαρώνει για αυτό το διεθνές στολίδι της. Έχουν καταφέρει να φέρουν ρεύμα, έχουν καταφέρει να φέρουν νερό έχουν καταφέρει αξιοζήλευτα πράγματα αλλά κυρίως έχουν καταφέρει να ανέχονται ο ένας τον άλλον. Και το γεγονός ότι λειτουργεί αυτό το μοντέλο 12 χρόνια και ότι 12 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε καβγάς εκεί μέσα, δείχνει ότι αυτήν, αυτήν την συλλογικότητα πρέπει να την φυλάξουμε σα μια μικρή φωτίτσα που σιγοκαίει στις χούφτες μας».

 

Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει το βουλευτή του ΜΕΡΑ25 ότι οι κάτοικοι της γειτονιάς των Προσφυγικών, όχι μόνο δεν επικροτούν την κατάληψη, αλλά όπως δήλωσε ιδιοκτήτρια κατοικίας της περιοχής στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, τα άτομα που εξυμνεί ο Κλεων Γρηγοριάδης δεν της επιτρέπουν καν να περάσει έξω από το σπίτι της που τελεί υπό την κατάληψή τους.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/867011880975792