Η αναφορά της Ελευθεριάδου σε πολιτικούς κρατούμενους

Σφοδρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου, η οποία μίλησε για μίλησε για «πολιτικούς κρατουμένους» και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη.

 

Όλα ξεκίνησαν με την ομιλία της κα. Ελευθεριάδου στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έκανε λόγο για ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές:

 

«Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας επομένως για τις φυλακές είναι καθαρά τιμωρητική, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση σωφρονιστική. Άρα κάθε τί που μπορούσε να οδηγήσει στον σωφρονισμό εσείς δεν το δέχεστε και προσπαθείτε να το αλλάξετε. Και για τους ποινικούς κρατουμένους και για τους πολιτικούς κρατουμένους και για οποιονδήποτε άλλον.»

 

Αυτή η φράση της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος διέκοψε την κα. Ελευθεριάδου και την ρώτησε «Αν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές και αν ο Κουφοντίνας ειναι πολιτικος κρατούμενος», χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αφού κατέβηκε από το βήμα της Βουλής και επέστρεψε στο έδρανό της αποφάσισε να απαντήσει, αφού προφανώς αντιλήφθηκε ότι υπέπεσε σε λάθος το οποίο θα μπορούσε να εκθέσει πολιτικώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι προχώρησε σε διορθωτική παρέμβαση, κάνοντας όμως τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

 

Απαντώντας στον κ. Πλεύρη υποστήριξε πως «Υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές με απόφαση πολιτικών δικαστηρίων» για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση του κ. Πλεύρη ο οποίος υπενθύμισε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Πολιτικός κρατούμενος δεν υπάρχει ως όρος. Η προσωποκράτηση πουθενά δεν αναφέρεται ως πολιτικός κρατούμενος. Ποινικοί είναι οι κρατούμενοι, η προσωποκράτηση που λέτε δεν είναι πολιτικός κρατούμενος.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/479418373150965

 

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με τις δικαιολογίες της κα. Ελευθεριάδου στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YVjQ97wa4JU