Η κωλοτούμπα Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα

Ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο θέμα της αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας εκ μέρους της Τουρκίας, υποστηρίζοντας με θέρμη στη Βουλή ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι και ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα.

 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Διότι ας μην ξεχνάμε. Δεν απειλείται μονάχα η παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Απειλείται η παραβίαση της ευρωπαϊκης υφαλοκρηπίδας. Ας το 'χουμε καλά αυτό στο μυαλό μας.»

 

Το 2013, σε συνέντευξη που παραχώρησε ήταν σφόδρα αντίθετος με την πολιτική του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήθελε καταστήσει την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα σε ευρωπαϊκή. Ο κ. Τσίπρας υποστήριζε τότε τα εξής:

 

«Η δική μας αντίληψη είναι ότι είναι τελείως λαθεμένη στρατηγική που εκφώνησε ο κύριος Σαμαράς ο οποίος μίλησε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ και ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Μα τί; Να πάμε να συνεκμεταλλευτούμε τους ενεργειακούς μας πόρους με τους δανειστές μας; Αυτοί είναι μια τελείως αδιέξοδη πολιτική.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=742567176501252