Η κωλοτούμπα Τσίπρα για την μείωση του ΦΠΑ

«Να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης».

 

Αυτή είναι η λύση που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

 

«Πώς θα διασφαλίσετε ότι θα φτάσει στους καταναλωτές» ρώτησε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Αυτό, αυτό λοιπόν θα γίνει με την εεεε... μ' αυτό... με τα εργαλεία που μία ευνοούμενη πολιτεία έχει στη διάθεσή της που είναι οι σοβαροί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται, οι έλεγχοι ώστε να φτάσει η μείωση στον καταναλωτή» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται λύσεις τις οποίες ως πρωθυπουργός της χώρας απέρριπτε. Στις 17 Μαρτίου 2017 δήλωνε ευθαρσώς στη Βουλή πως η κυβέρνησή του δεν προχώρησε σε μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας διότι η μείωση δε θα έφτανε στον καταναλωτή:

 

«Εντάξει, εδώ υπάρχει μία διαφορά αντίληψης. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε κάποιες υποδομές, όχι πυροτεχνήματα. Μειώσαμε λίγο το ΦΠΑ, μεγάλη υπόθεση! Και να τον μειώσουμε το ΦΠΑ, θα πάει ξέρετε από τα μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ δεν θα πάει στον καταναλωτή, δυστυχώς. Αλλά να φτιάξουμε κάποιες υποδομές, μόνιμες, σταθερές».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/5613007295459812