Ηχητικό - Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Δεν κάθομαι να μετράω τα ακίνητά μου

Είχε πάρει και αυτή το επίδομα ενοικίου όταν ήταν Υφυπουργός αλλά δεν δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα

Εξηγήσεις για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε ενώ ήταν υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έδωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

 

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη διέμενε και διαμένει μόνιμα στον Βόλο, ενώ δεν διαθέτει σπίτι στην Αθήνα. «Έχω ένα σπίτι στον Βόλο για το οποίο αποπληρώνω στεγαστικό δάνειο, το οποίο αποπλήρωνα και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο» ανέφερε το στέλεχος των ΑΝΕΛ.

 

Αίσθηση όμως προκάλεσε η απάντησή της στην ερώτηση του Νίκου Στραβελάκη σχετικά με το πόθεν έσχες της, όπου δηλώνονται 33 ακίνητα. «Ε, τώρα δεν κάθομαι να τα μετράω..» ανέφερε.

 

Το επίμαχο σημείο στο παρακάτω ηχητικό στο 0.50:

 

 

 

Η κ. Χρυσοβελώνη διευκρίνισε ότι από τα 33 ακίνητα τα 14 , που βρίσκονται στην Αθήνα, είναι καταστήματα. «Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι. Επί των καταστημάτων το ποσοστό της ιδιοκτησίας μου είναι 12,50% . Δεν τα απέκτησα ούτε από τη δικηγορία ούτε από την πολιτική, είναι ακίνητα που τα απέκτησα από τους γονείς και τους παππούδες μου και περιήλθαν σε μένα από κληρονομιά για την οποία κατέβαλα και πολλούς φόρους κληρονομιάς, συνεχίζω να φορολογούμαι, να καταβάλλω ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα».

 

Η πρώην υφυπουργός είπε ότι ορκίστηκε 23 Φεβρουαρίου του 2016 και πήρε επίδομα ενοικίου 486, 67 ευρώ για τον Απρίλιο, 1.000 ευρώ μηνιαίως από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και 133 ευρώ για τον Νοέμβριο.

 

«Ήταν νόμιμο. Τι θέλουμε να πούμε ότι δεν ήταν ηθικό; Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, με την οποία θα είναι αστείο να με παραλληλίσει ο οποιοσδήποτε . Από εκεί και πέρα ποιο είναι το όριο του ηθικού και του ανήθικου; Για να μπορέσουμε να ορίσουμε το τι είναι ηθικό και δεν είναι, θα πρέπει να βρούμε ένα πλαφόν του ηθικού και του μη ηθικού και να ξέρουμε αυτόν στον οποίο απευθυνόμαστε, εν προκειμένω εγώ, ποια είναι τα εισοδήματα που διαθέτει, για να δούμε», τόνισε.

 

Στην ερώτηση αν προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα, επεσήμανε: «Λέω ότι ορθώς τα πήρα. Δεν έχω παρανομήσει ούτε στο ελάχιστο. Για να τα πάρω συμπλήρωσα και έντυπα. Να επιστρέψω τι; Γιατί είχαν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια;»

 

«Συγκρίνετε την κ. Αντωνοπούλου με τις αποταμιεύσεις των 3 εκατ. που είχε και το σπίτι στη Γλυφάδα που είχε, με εμένα, την δικηγόρο μιας επαρχιακής πόλης που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα; Προφανώς δεν έχω για να τα επιστρέψω και δεν κλαίγομαι για αυτό. Δεν έχω πλουτίσει από την πολιτική και είμαι περήφανη για αυτό» ανέφερε και κατέληξε:

«Δεν κλαίγομαι γιατί είναι επιλογή του καθενός να ακολουθήσει την πολιτική. Τα όποια χρήματα είχα στην άκρη από τη δουλειά μου έχουν απομειωθεί κατά ποσοστό άνω του 50%., συνέχισε η κ. Χρυσοβελώνη.