Παπασπύρου: Μου έστειλαν με ταχυδρομείο το πόρισμα

Άδωνις: Μετά τις καταγγελίες μου στη Βουλή βιάστηκαν να γράψουν άλλο πόρισμα!

Την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας κατά τη διάρκεια εγχείρησης ρουτίνας έφερε στην επιφάνεια η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη την Τετάρτη στη Βουλή.

 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για συγκάλυψη του πορίσματος του θανάτου του παιδιού αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η παραπάνω συγκάλυψη είναι απόρροια της συγγένειας της αναισθησιολόγου του Bενιζέλειου Νοσοκομείου Νεκταρίας Πολάκη, που συμμετείχε στην εγχείρηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

 

Τα χαρτιά που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης δημοσίευσαν σήμερα «Τα Νέα» και σε αυτά αποκαλύπτεται ότι η κατηγορία που βαραίνει την αναισθησιολόγο είναι αυτή της «βαριάς ιατρικής αμέλειας» για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

 

 

Τι λέει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

 

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου δήλωσε το πρωι στον Αντ1 ότι «αυτά τα πορίσματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας προς τον γενικό διευθυντή του ΣΕΥΠ» και ότι «πρόκειται για άτυπες σημειώσεις της επιθεωρήτριας, οι οποίες δεν έχουν καν υπογραφεί».

Είπε μάλιστα πώς «Το πόρισμα έχει σταλεί και δεν έχει φτάσει ακόμα σε εμένα. Μόλις φτάσει σε μένα, θα το κοινοποιήσω παντού. Παντού!»

 

Μόνο που λίγες ώρες αργότερα το πόρισμα έφτασε!

 

Μιλώντας στον Real Fm το μεσημέρι ο κ. Παπασπύρου είπε πως το πόρισμα αν και είχε σταλεί από τις 16/2, δεν είχε φτάσει στην ίδια γιατί εστάλη... ταχυδρομικώς.

Τελικά όμως το ζήτησε και το πήρε άμεσα στα χέρια της εκείνη την ώρα με κλητήρα!

 

Η κ. Παπασπύρου είπε ότι το πόρισμα (που μόλις έλαβε), δεν είναι όμοιο με αυτά που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο καταλογίζει περίπου τις ίδιες ευθύνες στην αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

 

 

 

Αμέσως μετά παρενέβη στον Real FM και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως μετά τις καταγγελίες του στη Βουλή βιάστηκαν να γράψουν άλλο πόρισμα με προγενέστερη ημερομηνία (16/2), λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό είναι, τι κάνει “νιάου νιάου” στα κεραμίδια» και πως το "πρώτο πόρισμα καταλογίζει στην αναισθησιολόγο ξαδέρφη του κυρίου Πολάκη 10, ενώ το δεύτερο 5".

 

"Ποιος μπορεί να πιστέψει", συμπλήρωσε, "ότι για μια τόσο σοβαρή υπόθεση η υπηρεσία αποφάσισε να το στείλει με το ταχυδρομείο στις 16 του μηνός, τρεις μέρες πριν τις αποκαλύψεις μου στη Βουλή. Υπάρχει έστω ένας ακροατής να την πιστεύει;"

 

 

Η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Real FM: