Καρανίκας: Ο Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια συμβολικά

Αίσθηση έχει κάνει η τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα που παρεχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο οποίος έγινε γνωστός τοις πάσι ως πρωθυπουργικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος που σημειώθηκε μεταξύ του παρουσιαστή και του κ. Καρανίκα όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της δέσμευσης της κατάργησης του Μνημονίου, το Άγιο Δισκοπότηρο της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, προ των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.

 

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπό το βάρος της κριτικής του παρουσιαστή της εκπομπής μεταξύ άλλων υποστήριξε με απόλυτη φυσικότητα πως ο Αλέξης Τσίπρας όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, εννοούσε ότι θα το έκανε συμβολικά και πως όλη η ρητορική περί σύγκρουσης της Ελλάδος με την Τρόικα και νίκης απέναντι στους δανειστές, ήταν απλώς μια αυταπάτη.

 

Αυτός είναι ο διάλογος που ακολούθησε:

 

Παρουσιαστής: -Μην πούμε τί υποσχέθηκε γιατί θα μπλέξουμε τώρα στην συζήτηση.

 

Καρανίκας: -Υποσχεθήκαμε να βγούμε από αυτό. Βγήκαμε.

 

Παρουσιαστής: -Υποσχεθήκαμε να σκίσουμε τα Μνημόνια.

 

Καρανίκας: -Τα σκίσαμε. Με άλλον τρόπο. Οκ. Δηλαδή εκεί είναι; Πάλι;

 

Παρουσιαστής: -Τα σκίσαμε με υπογραφές.

 

Καρανίκας: -Με υπογραφή, ναι, ναι. Γιατί; Επειδή δεν τα σκίσαμε. Δηλαδή ήταν πάλι η εικόνα που μας χάλασε. Έδωσε ο Τσίπρας δηλαδή την εικόνα ότι θα πάρω το μνημόνιο και θα το σκίσω. Το είπε. Την συμβολικότητα αυτού του λόγου δεν την πήραμε υπόψιν. Το πήραμε πρακτικά. Οκ, πρακτικά δεν το σκίσαμε, κάναμε ένα άλλο Μνημόνιο που ουσιαστικά ξεπέρναγε τα προηγούμενα και έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Τα καταφέραμε;

 

Παρουσιαστής: -Αυτό σου λέω. Αν σου πω εγώ "Θα σκίσω ένα χαρτί", προσπαθώ πολύ, αγωνίζομαι να σκεφτώ την συμβολικότητα του το ότι θα το υπογράψω κιόλας μετά το επόμενο.

 

Καρανίκας: -Εμείς δεν είπαμε "Θα σκίσουμε ένα χαρτί", είπαμε "Θα σκίσουμε τα Μνημόνια".

 

Παρουσιαστής: -Είπαμε ότι θα καταργήσουμε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.

 

Καρανίκας: -Ναι, ναι, ναι αυτό είπαμε.

 

Παρουσιαστής: -Και υπογράψαμε ένα άλλο.

 

Καρανίκας: -Ναι, θέλεις να πω για αυτό; Εκεί ήταν η αυταπάτη, ότι θα κάναμε μια σύγκρουση και θα την κερδίζαμε.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/176381404423662