Κάτοικος Ματιού στον Τόσκα: Δεν είχες το θάρρος να πεις συλλυπητήρια

Με τη μήνιδα των συγγενών των νεκρών και των εγκαυματιών της φωτιάς στο Μάτι στην οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι βρέθηκε αντιμέτωπος ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη δικαστική αίθουσα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

 

Η οργή των συγγενών των νεκρών του Ματιού ξεχείλισε όταν αντίκρυσαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου είχε δηλώσει στην περίφημη έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την τραγωδία στο Μάτι, πως προσπάθησε να βρει λάθη για τη διαχείριση της τραγωδίας, αλλά δεν μπορούσε να βρει κάτι:

 

«Ξέρετε αυτές τις μέρες, να σας μιλήσω ειλικρινά και να σας μιλήσω και ανθρώπινα, προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω ποια ήταν τα λάθη που έγιναν, ποιες είναι οι ευθύνες τις οποίες έχουμε και μπορώ να σας πω ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο και σας μιλάω έχοντας εικόνα από πρώτο χέρι γιατί ήμουν όλες αυτές τις μέρες και είμαι όλες αυτές τις μέρες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά. Να βάλω κι εγώ τον εαυτό μου μέσα σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων».

 

Στη θέα του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ένας εκ των κατοίκων του Ματιού ο οποίος έχασε τη γυναίκα του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και με ιδιαιτέρως έντονο ύφος κατηγόρησε τον Νίκο Τόσκα για την ανεπάρκειά του:

 

«Εγώ τι λέω; 50 λεπτά, 50 λεπτά ζούσε η γυναίκα μου και δεν υπήρχε ένα @ρχίδι να έρθει να τη βγάλει. Εσείς βάζετε αυτούς που κάθονται στις καρέκλες. Γιατί δεν είπατε και εσείς το ίδιο και εγώ θα σας έβγαζα το καπέλο να πείτε ότι φταίει ο Τερζούδης, ο Ματθαιόπουλος, ο Πορτοζούδης, όλα αυτά τα @ρχίδια. Εμένα η γυναίκα μου ζούσε 50 λεπτά, το ξέρεις; Και βγήκες και δεν είχες τ' @ρχίδια να πεις συλλυπητήρια».

 

«Άμα θα πάρεις τη γυναίκα σου, άμα θα πάρεις τη γυναίκα σου, ντρέπομαι που το λέω, αν θα πάρεις τη γυναίκα σου σ' έναν κίτρινο σάκο και ανοίξεις το γ@μημένο το φερμουάρ να τη φιλήσεις, έλα να μου πεις μετά, έλα να μου πεις μετά».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/824125355501805