Κατρούγκαλος: Ο νόμος Καλογήρου κατέστησε τη διάταξη υποχρεωτική

Εκτός κομματικής γραμμής βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος όσον αφορά την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έπειτα από την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό, καθώς αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την επανεκδίκαση της υποθέσεως στο εφετείο.

 

Ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της κυβερνήσεως για την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Κατρούγκαλος κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ δήλωσε πως βάσει του Ποινικού Κώδικα το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την αποφυλάκιση κάποιου ο οποίος έχει κριθεί ένοχος με περιοριστικούς όρους, κάτι που ίσχυε πάντα.

 

Τόνισε δε πως ο νόμος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, κατέστησε υποχρεωτική αυτή τη δυνατότητα του δικαστηρίου:

 

«Το να 'χει τη δυνατότητα το δικαστήριο να μπορεί ακόμα και σε κάποιον που έχει καταδικαστεί να μην τον βάζει στη φυλακή αλλά να του θέτει περιοριστικούς όρους, ίσχυε πάντοτε βάσει του Ποινικού Κώδικα. Ο νόμος Καλογήρου που λέτε απλώς αυτήν τη δυνατότητα που 'χε πάντα το δικαστήριο την κατέστησε υποχρεωτική. Η διάταξη όμως προϋπήρχε».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2992007111090688