Κλαυδιανός: Δεν είναι και τίποτα σπουδαίος ο Πισσαρίδης. Έχει πάρει ένα Νόμπελ ως νεοφιλελεύθερος

Στον απόηχο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες άνοιξαν τον δρόμο για την εκταμίευση του ποσού των 72 δις ευρώ προς στην Ελλάδα, η κυβέρνηση καταστρώνει ένα σχέδιο για την ταχύτατη απορρόφηση αυτών των χρημάτων, το οποίο θα βασίζεται στις προτάσεις και στις στρατηγικές κατευθύνσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη.

 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί παντοιοτρόπως να το αποδομήσει, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητεί την εγκυρότητα και την επιστημονική επάρκεια του ίδιου του κ. Πισσαρίδη, ο οποίος τιμήθηκε το 2010 με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, μαζί με τους Dale Mortensen και Peter Diamond, για τη συνεισφορά του στη θεωρία της αναζήτησης τριβών και στη μακροοικονομία.

 

Μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός προσπάθησε με την σειρά του να αποδομήσει τον κ. Πισσαρίδη υποστηρίζοντας ότι δεν είναι και κάτι σπουδαίο, απλώς έχει πάρει ένα Νόμπελ ως ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος.

 

Ο κ. Κλαυδιανός δήλωσε τα εξής:

 

«Σε ότι αφορά δε για το πρόγραμμα Πισσαρίδη, που τον ανέφερε ως ένα Νομπελίστα ο κύριος Μητσοτάκης. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο ο κύριος Πισσαρίδης. Έχει πάρει ένα Νόμπελ ως ένας νεοφιλελεύθερος, σκληρά, οικονομολόγος. Όσοι έχουν δει δε το πρόγραμμα που έχει γράψει μαζί με άλλους επιστήμονες, λένε ότι είναι μια προχειροδουλειά που μεταξύ άλλων έχει πάρα πολλά ευχολόγια.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=305664284014568