Κοκκάλας: Οι μετανάστες στη Λέρο είπαν ψέματα ότι αγνοούνταν παιδιά. Έτσι είχαν δασκαλευτεί να πουν

Αποδόμησε πλήρως τις δακρύβρεχτες ιστορίες των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και των αλλοδαπών που επιχειρούν να εισβάλλουν στη χώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Κοκκάλας.

 

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου στη Λέρο όπου εντοπίστηκαν 49 άτομα σε παραλία βορειοανατολικά του νησιού τα οποία είχαν αναχωρήσει από τα μικρασιατικά παράλια, όταν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν καταστράφηκε κατά την προσέγγιση τους στο νησί.

 

Οι αλλοδαποί κατά δήλωσή τους υποστήριξαν ότι στο σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία επέβαιναν συνολικά 55 άτομα και αγνοούνταν έξι άτομα, τέσσερα παιδιά, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

 

Το Ελληνικό Λιμενικό διεξήγαγε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου για τον εντοπισμό τους οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

 

Ο λόγος είναι απλός. Έπειτα από την προανάκριση που διενεργήθηκε από αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε υπήρξαν αγνοούμενοι και οι ίδιοι οι αλλοδαποί παραδέχθηκαν ότι είπαν ψέματα για τους υποτιθέμενους αγνοουμένους, ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις αρχές.

 

«Έτσι είχαν δασκαλευτεί να πουν» τόνισε ο κ. Κοκκάλας για να γίνουν αποδέκτες συμπόνιας και συμπαράστασης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μας.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3266549373604222