Κωλοτούμπες συριζαίων για τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο

Σε μία σύγχρονη Βαβέλ έχει εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την συνέπεια και την σταθερότητα των βασικών αξόνων πολιτικής, οι οποίοι εκφράζονται από τα κορυφαία στελέχη του.

 

Θύματα της πλήρους ασυννενοησίας και εκφράσεως των εκ διαμέτρου αντιθέτων θέσεων σχετικώς με ιδιαιτέρως κρίσιμα ζητήματα όπως αυτού της εισβολής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, έπεσαν αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος στις 11 Ιουλίου 2020 αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποίησε την εισβολή που επιχειρήθηκε το Μάρτιο του ίδιου χρόνου στον Έβρο, απαιτούσε με ένταση να του απαντήσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης από ποιον δέχεται η Ελλάδα υβριδικό πόλεμο:

 

«Όταν ο τούρκος Πρόεδρος επέλεξε να εργαλειοποιήσει το μεταναστετυτικό - προσφυγικό, τί κάνατε; Ως καθρέφτης πήγατε να το εργαλειοποιήσετε και εσείς. Υβριδικός πόλεμος; Υβριδικός πόλεμος κύριε Μηταράκη; Με ποιόν; Ποιός είναι ο εχθρός στον υβριδικό πόλεμο;»

 

Την απάντηση την έδωσε ο συνάδελφός του βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στις 3 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο "Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών", δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το Μάρτιο του 2020 καλώς κάναμε ως χώρα και αποκρούσαμε την επιχείρηση υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος:

 

«Κι ούτε η συνεχής επαναφορά του Έβρου, όπου ορθά έκανε η ελληνική Πολιτεία αυτά που έκανε, γιατί ακριβώς έγινε μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια απ' τον Ερντογάν εκείνη την περίοδο. Και όλοι την ξέρουμε και πώς αποκρούστηκε και όλοι ξέραμε πως αν πηγαίνανε ένα χιλιόμετρο παραπάνω δεν υπήρχε κατά δεκάδες κανείς να μην τους αφήσει να περάσουν. Το ξέρουμε αυτό το πράγμα, αλλά ότι ορθώς την αντιμετωπίσαμε, αλλά ήταν μια συγκεκριμένη προσπάθεια, ένα παράδειγμα υβριδικού πολέμου.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1930381557143195