Κοντονής για ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η διάταξη περί βιασμού.Μειώθηκε ο χρόνος παραγραφής της παιδεραστίας

Μύδρους εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφορικώς με τη διαδικασία της θέσπισης του Ποινικού Κώδικα, ο οποίος περιέχει ευνοϊκές διατάξεις για σωρεία εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων του βιασμού και της παιδεραστίας.

 

Ο κ. Κοντονής δήλωσε πως με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1000 άρθρα και δεν εισακούστηκε ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τα ακόλουθα:

 

«Είχα πει δε τότε επίσης ότι είναι απαράδεκτη η διάταξη, απαράδεκτη η διάταξη περί του βιασμού. Απαράδεκτη. Σήμερα λοιπόν έρχεται ο νομικός κόσμος και λέει το εξής: "Διαπιστώνουμε ότι και ο χρόνος παραγραφής για το αδίκημα της παιδεραστίας, είναι ιδιαίτερα σύντομος." Μάλιστα εγώ τότε είχα σκεφτεί -συζητούσαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης- ο χρόνος παραγραφής να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού το οποίο έχει υποστεί αυτήην τη βάναυση συμπεριφορά. Διότι όσο είναι παιδί δεν έχει δικαιοπρακτική ικανότητα, μπορεί ένα παιδί να το κρατάει μέσα του και να μην το λέει ούτε στους γονείς του, οι οποίοι μπορούν να το εκπροσωπήσουν ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό ήταν οι σκέψεις μας, τις οποίες τί να τις κάνουμε; Τις πήραμε μαζί μας όταν φύγαμε.»

 

«Όχι μόνον αυτό, για αυτό σήμερα θα είμαι περισσότερο σκληρός και καταγγελτικός, περισσότερο σκληρός και καταγγελτικός. Με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού και των εξαρτημάτων του, ήρθε στη Βουλή και ψηφίστηκε σε μία συνεδρίαση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή 1000 άρθρα σε μία συνεδρίαση και δεν εισακούστηκα. Όταν είπα "Τέλος πάντως, ας το ψηφίσουμε σήμερα αφού έχετε τέτοια ζέση, αλλά ας ισχύσει εις βάθος χρόνου και το ένα νομοθέτημα και το άλλο για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις", γιατί όλα αυτά τα είχαμε εντοπίσει.»

 

Και κατέληξε τονίζοντας για τις πολιτικές ευθύνες που οφείλει να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας:

 

«Σας λέγω δε, για το αδίκημα του βιασμού, το οποίο το διόρθωσε προσέξτε με μετά η Νέα Δημοκρατία, εκεί φτάσαμε, εκεί καταντήσαμε, να έχει μιλήσει πριν από μένα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ -δημόσια εννοώ γιατί αυτά τα είχαμε διαπιστώσει και εμείς- η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και φεμινιστικές οργανώσεις. Εκεί έχουμε καταλήξει. Λοιπόν, υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση και υπάρχει και πολιτική ευθύνη, που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός, κάποτε. Να την αναλάβει.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/186936692795472